Obavijesti

Sport

Komentari 168

Nevjerojatno! Nema pobjednika u meču godine Fury - Wilder!

Nevjerojatno! Nema pobjednika u meču godine Fury - Wilder!
49

Amerikanac Deontay Wilder ostao je WBC prvak, ali nije uspio pobijediti Tysona Furyja iako ga je dvaput rušio! No Fury je od 12 rundi dominirao u njih 10. Suci nisu mogli odlučiti tko je pokazao više

VIDEO

Deontay Wilder i Tyson Fury boksali su 12 rundi u Los Angelesu u meču godine koji je završio bez pobjednika! Wilder je ostao WBC prvak, iako je dvaput rušio Furyja, ali nije ga uspio pobijediti i obojica su ostala neporažena.

POGLEDAJTE GALERIJU

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title
49
| Foto: ANDREW COULDRIDGE

Tyson Fury je dominirao 10 rundi, plesao je u ringu i pokazao djelić magije kojom je srušio Klička, ali dvaput je pogriješio i to ga je vjerojatno koštalo pobjede.

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title

Prvi je put, u devetoj rundi, spustio glavu i primio udarac nakon kojeg je završio na podu. Nije bio previše uzdrman i brzo se vratio u meč i nastavio dominirati, ali u 12. rundi Wilder je pokazao zašto je prvak.

Razoran udarac desnom pa kroše ljevicom i svi su mislili da je Fury 'zaspao'.

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title

Ali irski div ne samo da je ustao, već je uzvratio i uzdrmao Wildera! Da nije bilo ta dva nokdauna, Fury bi glatko dobio sudačkom odlukom jer ovo je, veći dio meča, bila škola boksa.

Fury je bio učitelj, a Wilder učenik..

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title

Kakva lakoća kretanja, čovjek od 206 centimetara i 116 kilograma izgledao je poletnije i brže od 20 kila lakše prvaka. Direkti, kretanja, eskivaža... Fury je držao lekciju boksa Wilderu koji mu do devete runde nije mogao ništa. 

 

Još nevjerojatnije je što je Fury ovakvu predstavu imao tri godine nakon pobjede protiv Klička, nakon borbe protiv depresije i alkohola, droga i prežderavanja. Uzeli su mu sve pojaseve, imao je i 170 kilograma, ali vratio se boksu i pokazao da je u vrhu. Gyps King se vratio, možda i jači nego prije. Nakon ove borbe, to je sad svima jasno.

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title

Ako ništa drugo, najmanje što svi ljubitelji boksa zaslužuju je revanš između ove dvojice.

Na kraju su suci odlučivali, jedan je bio za Wildera, drugi za Furyja, a zanimljivo, odlučivala je kartica britanskog suca Phila Edwardsa, a na njoj je pisalo 113-113!

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title

Tyson Fury - Deontay Wilder NERIJEŠENO!

  • ODLUKA SUDACA Čekamo odluku sudaca. Nema pobjednika! Neriješeno! Tri suca, jedan za Wildera, drugi za Furyja i jedan se nije mogao odlučiti. Pojas je ostao kod Wildera, obojica ostaju neporaženi.
  • DVANAESTA RUNDA To je to, nema više, posljednja runda! Nokaut! Tyson Fury je drugi put na podu, ali ovaj put je ozbiljno, Wilder je strahovitim udarcima poslao Furyja na pod. Ali digao se Irac i čak je uzdrmao Wildera! Pa što je ovo? Kakav meč! Gotovo je! Kraj meča! Slave obojica, ali suci će odlučiti. Fury je dominirao gotovo cijeli meč, ali Wilder je dvaput rušio Tysona Furyja i to će vjerojatno presuditi.
  • JEDANAESTA RUNDA Fury ili Wilder? Još dvije runde, krenula je pretposljednja. Fury izgleda nevjerojatno dobro, da nije onog kiksa u devetoj rundi, kad je primio udarac i pao, sad bismo pisali da je na korak do pobjede. Završila je i ova runda, Wilder mu opet ne može ništa, ali vidjet ćemo što će suci reći, ako ode meč do kraja. A još je jedna runda.
  • DESETA RUNDA Wilder na krilima onog udarca koji je poslao Furyja na pod ulazi u 10. rundu. Ali Fury bolje ulazi u rundu! Sjajni direkti irskog diva. Sad opet dominira Fury, potpuno se oporavio od onog udarca nakon kojeg je završio na podu. Direktima razbija Wilderovu obranu. Fantastičan meč! Kraj runde, vratio se Fury u mod dominacije.
  • DEVETA RUNDA Utihnula je publika u Staples Centru, ovo nisu očekivali, ovakvu dominaciju Furyja protiv prvaka. Znali smo da je Fury nevjerojatan boksač, ali da će se nakon tri godine pauze od ozbiljnog boksa ovako vratiti u ovakvom meču, to nitko nije mogao ni zamisliti. Uh, kakav preokret! Samo jedan udarac bio je dovoljan da se borba okrene! Wilder sjajno pogađa u kontri i ruši Furyja! No digao se Fury, vratio se u meč. Čini se da nije pretjerano uzdrman, izdržao je nalete Wildera. Kakav meč!
  • OSMA RUNDA Nakon sedam rundi Fury je u prednosti, dominira, kontrolira i vodi prema sudačkim karticama. Wilder je bez rješenja, prvak puca ćorke! Pričamo o čovjeku koji iz 40 mečeva ima 39 nokauta! A Fury se igra s njim! Pred kraj runde dva udarca Wildera, ali nije to impresioniralo Furyja koji se udarao sam rukavicama nakon gonga. 
  • SEDMA RUNDA Wilder izgleda frustrirano, nikako da priđe irskom divu. Fury je triput uzdrmao Wildera lijevim i desnim direktima! Sjajne kombinacije, ali uzvraća i Wilder! Pa nije on bezveze prvak, iako ovo izgleda više kao potezi iz očaja. Fury dominira, školuje prvaka, i blizu je velike pobjede, uz bok one protiv Klička prije tri godine.
  • ŠESTA RUNDA Meč je na 12 rundi, evo nas na polovici. Fury je imao sjajan napad kratkim kombinacijama, Wilder sve češće ide u rikverc. Kakva predstava Tysona Furyja! Kraj šeste runde, čuje se i pjesma britanskih navijača u dvorani u Los Angelesu, Fury ih je oduševio, i ne samo njih.
  • PETA RUNDA Idemo u petu rundu, stručni komentator RTL-a i bivši boksač Mario Preskar, smatra kako Fury vodi po bodovima u sudačkim karticama. Fury direktima i eskivažom izluđuje Wildera. Ovo je zasad - škola boksa. Kraj pete runde, Fury je to odradio bez problema, Wilder je ukočen, bez rješenja, jednostavno ne zna kako probiti sjajnog Britanca.
  • ČETVRTA RUNDA Zasad Fury sve kontrolira, ali Wilder je pokazao kakav razoran udarac ima, ako sjedne samo jedan, Furyju će se ugasiti svjetlo. Nevjerojatna je lakoća kojom boksa 20 kila teži Fury, pa Wilder izgleda kao da ima utege na gležnjevima! Ovakvog protivnika nikad nije imao. Kraj i ove runde, Wilder i dalje bez rješenja.
  • TREĆA RUNDA Idemo dalje, sad su se Wilder i Fury već zagrijali, čekamo da se netko otvori. Furyjev show u ringu! Kontrolira borbu, stavlja ruke iza leđa pa direktom pogađa prvaka! Kakav boksač! Kraj treće runde, Wilder zasad nema rješenja za Furyja.
  • DRUGA RUNDA Fury direktima drži Wildera na distanci, usput ga provocira. Wilderova desnica jedva čeka odgovoriti. Wilder se žali da ga Fury udara u potiljak. Završila je i druga runda, pred kraj je Wilder krenuo žestoko, ali još nismo vidjeli onaj pravi udarac koji bi nekoga uzdrmao.
  • PRVA RUNDA Počeo je meč! Prvak Deontay Wilder protiv izazivača Tysona Furyja! Drž'te se, ovo bi moglo kratko trajati jer Wilder je nabrijan, Wilder je divlji i maše tim rukama svuda po ringu. Ako Fury preživi prvih nekoliko rundi, ima šanse. Što borba bude dulje trajala, izgledi Furyja će se povećavati. Oprezno su krenuli, Fury 206 cm, Wilder 201 cm, Britanac čak 20 kila teži. Fury provocira Wildera, spušta ruke i gestikulira, koliko je to pametno, vidjet ćemo. Pred kraj runde prva ozbiljnija razmjena udaraca! Fury je dobro zahvatio Wilder! Kraj runde, Fury je zaplesao pred Wilderom! Kakav šoumen!
  • ŠTO JE OVO, PTICA? Prvak Deontay Wilder prema ringu ide u kičastom ogrtaču s perjem, uz pravi zalet, izgleda kao da bi mogao doletjeti do ringa! Na glavi mu je kruna, na licu ona poznata maska. Spreman je, nabrijan, želi pokazati svijetu da je pravi šampion i da zaslužuje šansu protiv Joshue. 
  • FURY IZLAZI PRVI Prema ringu ide Tyson 'Gypsy King' Fury, izazivač napada WBC naslov koji drži Deontay Wilder. Smireno izgleda Fury dok u tamnozelenom ogrtaču i zelenim rukavicama ide prema ringu u Staples Centru.
  • MINUTE DO SPEKTAKLA Deontay Wilder i Tyson Fury uskoro će krenuti prema ringu u glavnoj borbi večeri.
  • FURY I WILDER USKORO Jarret Hurd slavio je prekidom u 4. rundi protiv Jasona Welborna i obranio naslov u supervelter kategoriji. Sljedeći meč je ono što svijet čeka: Fury - Wilder!
  • JOŠ JEDNA BORBA! Jarrett Hurd iz SAD-a i Jason Welborn iz Velike Britanije sljedeći su u ringu, nakon njih - Fury vs. Wilder!
  • KING KONG RUTINSKI Slavio je Luis 'King Kong' Ortiz protiv Travisa Kauffmana prekidom u 10. rundi! Impresivna predstava Kubanca čija pobjeda niti u jednoj rundi nije došla u pitanje. Kauffman je nekoliko puta bio na podu, svaki put se podigao, ali nije uspio izdržati do kraja. Legendarnom Ortizu ovo je 30. pobjeda, ima samo jedan poraz, baš od Deontaya Wildera, koji je slavio u ožujku ove godine tehničkim nokautom u 10. rundi. Ali u toj borbi Ortiz je bio samo koju sekundu od pobjede! U 7. rundi tukao je Wildera, čudo je što je ovaj sve preživio, a onda 10. runda i divlji udarci Wildera, opasni i za one u prvim redovima uz ring, i Ortiz je gotov. Strašno je što je preživio Wilder u 7. rundi i pokazao da ima taj šampionski gen.
Luis Ortiz v Travis Kauffman Luis Ortiz v Travis Kauffman Luis Ortiz v Travis Kauffman
  • MIKE TYSON Brojni poznati stigli su u Staples Center u Los Angeles na meč Fury - Wilder. Među njima i Mike Tyson, bivši prvak svijeta u teškoj kategoriji koji je dao svoju prognozu meča: Wilder ima jak udarac, ali to se ne može usporediti s mentalnom snagom Tysona Furyja. Bit će blizu, ali mislim da Fury ima šansu - rekao je Čelični Mike.
  • POZDRAV SUNCU: Sunce izlazi u 7.18 sati, nekome će prije toga svanuti u ringu na drugoj strani svijeta. Inače, prema anketi 24sata koju smo stavili prije tjedan dana i u kojoj još možete glasovati, Tyson Fury će slaviti! Glasovalo je čak 23 tisuće ljudi, a od toga je 14 tisuća za Furyja što je preko 60 posto!
  • SKUHAJTE SI KAVU: Program u Los Angelesu je počeo. Jednom se borcu svjetlo već ugasilo, na redu su Travis Kauffman i Luis Ortiz. Imate vremena popiti kavu i obaviti ono što već imate za obaviti u pola 4 ujutro i čekati meč koji čeka cijeli svijet. Kako sada stvari stoje, Fury i Wilder teško će prije 5 ujutro u ring.
  • MAVROVIĆ PROGNOZIRA Favorita nema, Tyson mi je džari jer ne pati za materijalnim, Deontay mi je sličniji po stilu boksanja, a meč ovaj put neću prenositi, rekao nam je Željko Mavrović. Više pročitajte OVDJE.
Čakovec: Željko Mavrović sudjelovao u predstavljanju projekta Škola boksa
  • ŠTO NAKON OVOGA? Ako Fury pobijedi Wildera, uzet će mu WBC pojas i sve se glasnije priča da bi onda dobio šansu protiv Anthonyja Joshue sljedeće godine na Wembleyu, kojem taj pojas nedostaje kako bi popunio kolekciju i postao apsolutni prvak svijeta. Ako Wilder pobijedi Furyja, zadržat će WBC pojas i  vjerojatno dobiti šansu ujediniti naslove protiv Anthonyja Joshue sljedeće godine. Joshua drži IBF, WBA i IBO naslove koje je uzeo Vladimiru Kličku.
  • WILDER PRIVATNO Wilder iza sebe ima jedan brak s Jessicom Scales s kojom ima četvero djeco i od koje se rastao, a zaručen je s Telli Swift, zanosnom zvijezdom reality showa. Više o tome pročitajte OVDJE.
  • FURY PRIVATNO Tyson Fury do vjenčanja je spavao u prikolici, dok je Paris bila kod kuće svojih roditelja jer je to dio irske tradicije putnika. Imaju četvero djece, peto je na putu. Više o tome OVDJE
  • NADIMCI Tyson Fury se nazvao 'Gypsy King'. Dobio je ime po Mikeu Tysonu, jednom od najvećih teškaških prvaka ikad, a Gypsy King nazvao se jer ima korijene irskih putnika. Nadimak Deontaya Wildera je 'Bronze Bomber'. Deontay se nazvao 'Bronze Bomber' u čast brončanoj medalji koju je osvojio kao amater na Olimpijskim igrama 2008. godine.
Deontay Wilder & Tyson Fury Press Conference Deontay Wilder & Tyson Fury Weigh-In
  • OMJERI Wilder je neporažen u profesionalnoj karijeri, dobio je svih 40 mečeva, od čega 39 nokautom. Jedini kojeg nije nokautirao je Kanađanin Bermane Stiverne, protiv kojeg je 2015. godine slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. Fury je također neporažen, slavio je u svih 27 mečeva, od toga je 19 nokauta. Pojaseve koje je osvojio protiv Klička prije tri godine su mu uzeli pa njegove izjave da je i dalje šampion, mogu se shvatiti jer titule nije izgubio u ringu. Izgubio ih je jer je pao na testu, bio je  pozitivan na kokain. Nakon što je pobijedio Klička, pao je u depresiju. Počeo je piti i drogirati se, udebljao se 70 kilograma, čak je razmišljao o samoubojstvu, ali uspio se izvući iz svega i vratio se boksu. Imao je dvije borbe, ali teško da se Pianeta i Seferi mogu nazvati pravim izazovom. Daleko najveća borba bit će mu protiv Wildera, prvaka po WBC verziji.
  • KILAŽA Tyson Fury ima 116.4 kilograma, dok branitelj naslova ima čak 20 kilograma manje i teži 96.3 kilograma! Hoće li ovo biti nekome prednost, a drugome mana, vidjet ćemo. 
  • PROGNOZIRAJTE! Kladionice kažu da je Wilder favorit, što vi kažete?
 
  • TKO JE FAVORIT? Prema kladionicama, Deontay Wilder je favorit. Koeficijenti na njegovu pobjedu kreću se od 1.50 do 1.62. Na pobjedu Tysona Furyja koeficijenti su od 2.30 do 2.50.
BOXING: NOV 04 Deontay Wilder v Bermane Stiverne
  • KOLIKO ĆE ZARADITI? Deontay Wilder, pobijedio ili izgubio, zaradit će od ovog meča 14 milijuna dolara. Dosad je u cijeloj karijeri zaradio 16 milijuna. Tyson Fury u džep će spremiti 10 milijuna dolara, a rekao je kako će sve donirati beskućnicima. Fury je dosad zaradio 16 milijuna. 
  • ZA ŠTO SE BORE? Deontay Wilder je boksački prvak po WBC verziji i ulog je upravo taj WBC pojas. Tyson Fury je bivši teškaški prvak, koji je Vladimiru Kličku 2015. uzeo WBO, WBA i IBF pojaseve, ali je ostao bez njih nakon što je pao u depresiju, počeo je piti i drogirati se. Ti pojasevi su sad u vlasništvu Anthonyja Joshue.
Anthony Joshua v Alexander Povetkin - WBA Super, IBF, WBO & IBO World Heavyweight Titles
  • MEČ NEPORAŽENIH ŠAMPIONA Britanac Tyson Fury i Amerikanac Deontay Wilder bore se u Los Angelesu u Staples Centru u noći na nedjelju. Cijeli program kreće u 3. 30 ujutro, prenosi ga RTL televizija, a očekuje se kako meč Furyja i Wildera neće početi prije 5 sati. Budite uz 24sata, pratit ćemo tektusalni live prijenos programa iz Los Angelesa, tijek borbe koju čeka cijeli svijet i reakcije nakon nje.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima