Obavijesti

Sport

Komentari 12

Vahid: Moj favorit za Zlatnu loptu je fantastični David Villa

Vahid: Moj favorit za Zlatnu loptu je fantastični David Villa
1

Dinamov trener oštro je osudio ponašanje francuskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu u lipnju ove godine. Njegov favorit za Zlatnu loptu je Španjolac David Villa

VIDEO

Dodjela Fifine Zlatne lopte 2010. godine održava se početkom siječnja kada se između tri finalista bira najbolji. Za Francefootball.fr svoju kratku analizu utrke za trofej ponudio je trener Dinama Vahid Halilhodžić, vrlo cijenjen u Francuskoj. Između ostalog nominirani su Andres Iniesta, Xavi, Carles Puyol, David Villa, Casillas, Alonso, Cesc Fabregas, Drogba, a vidljivo je da na listi prevladavaju Španjolci. Čak sedam svjetskih prvaka, 11 sudionika Primere. Aktualni europski prvak Inter ima četvoricu na popisu, a to su Samuel Eto'o, Julio Cesar, Maicon i Sneijder. Vrlo čudno, no na popisu nema ni engleskih niti francuskih nogometaša.

Vahid je odmah na početku intervjua priznao da izbor za Fifin Ballon d'Or nije baš najbolje pratio.

- Priznajem, nisam puno razmišljao o tome jer sam jako zauzet radom u Dinamu, no mislim da bi ovogodišnjeg pobjednika trebali tražiti u sudionicima Svjetskog prvenstva i Lige prvaka. Dakle, netko i Španjolske...

Španjolska ima čak sedam nominiranih, no Vaha kaže da je to normalno jer su osvojili Svjetsko prvenstvo, a i prvaci su Europe.

Najveći favoriti za osvajanje Zlatne lopte po 'Mourinhu iz Jablanice su...

- Villa i Iniesta su ne samo svjetski prvaci, već su također pokazali da su u impresivnoj formi tijekom cijele godine. Njih dvojica zaslužuju da budu u top tri - kaže Vahid.

No, Vahidov prvi favorit je...

- To je subjektivno, ali za mene je najbolji David Villa. Mnogo je doprinio svojoj reprezentaciji koja je napredovala u organizaciji igre, mnogo više nego kad je igrao u Valenciji. Malo sam razočaran što je Messi najbolji igrač na svijetu. Mislim da to ipak zaslužuje Španjolac.

A Forlan?

- Upravo je on napravio razliku i izdignuo urugvajsku reprezentaciju od prosječne momčadi. Njegova je uloga bila još teža. Svojim talentom napravio je značajne razlike, a njegova ubojitost na 25 metara bila je u određenim trenucima presudna. On je također u mojih top tri. Dakle, prvi na mojoj listi je Villa, drugi je Forlan, a treći Iniesta.

A Drogba kojeg je doveo do Mundijala?

- Ah, znamo za što je Didier sa svojim kvalitetama i individualnim sposobnostima sposoban. Nažalost, Obala Bjelokosti nije napravila značajan rezultat na Svjetskom prvenstvu. Odlazak na Mundijal bio je moj jedini cilj, učinio sam sve što sam mogao da odemo tamo, ali... - kazao je Vahid i dodao da ga ne čudi što nema ni jednog igrača iz Francuske, te misli da je to normalno.

- Francuzi nisu zaslužili biti u prvih sto nakon što su u Južnoafričkoj Republici napravili cirkus. To je sramota, odvratno! Sramota za narod poput Francuske. To je nešto što ne mogu oprostiti!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini