Obavijesti

Sport

Komentari 5

Valencia do Lige prvaka mora preko Seville Ivana Rakitića...

Valencia do Lige prvaka mora preko Seville Ivana Rakitića...
1

Valenciji danas kod Rakitićeve Seville nije dovoljan bod za osiguranje Lige prvaka ako Sociedad svlada Deportivo, dok se domaćin još uvijek nada Europskoj ligi...

VIDEO

Sevilla je porazima u posljednja dva kola potpuno kompromitirala svoje izgleda za nastup u Europskoj ligi. Sada im preostaje samo nada u plasman u Europu birokratskim putem, tj. ukoliko savez uskrati licence Rayu i Malagi o čemu smo nešto više pisali u najavama utakmica za Getafe i Levante.

- U zadnje kolo ulazimo sa devete pozicije koja bi u nekom slučaju mogla značiti plasman u Europu što znači kako ju moramo braniti kako god znamo i umijemo, makar zubima ako treba. Meni je Valencia vrlo draga i volio bih kada bi izborila nastup u Ligi prvaka, a uz to sam i veliki prijatelj s Ernestom Valverdeom, ali ovog puta nema mjesta nikakvim emocijama - najavio je posljednje kolo trener domaćeg sastava Unai Emery.

Emery sigurno gaji nekakve emocije prema Valenciji, jer je na njenoj klupi sjedio od 2008. do 2012. godine, ali razlaz i nije bio u prijateljskom ozračju, pa baskijski trener ima što za dokazati bivšem klubu.

Emery se nadao kako će danas na raspolaganju imati stopera Federica Fazija koji zbog povrede nije bio u konkurenciji posljednja dva kola, ali Argentinac je naposljetku dobio crveno svjetlo liječničke službe i propustit će zadnje kolo. Osim njega "out" je i prvi vratar Andres Palop, te Jose Antonio Reyes koji odrađuje suspenziju, ali se nakon odrađene kazne u konkurenciju vraća bek Albert Moreno.

Pet kola do kraja prvenstva Valencia je pet bodova zaostajala za Real Sociedadom i mjestom koje vodi u Ligu prvaka, ali u sljedeća četiri nastupa 'šišmiši' su uzeli maksimalnih 12 bodova, Sociedad tek pet i u zadnje kolo ulaze s pozicije koja ih vodi u Ligu prvaka. Ovdje valja naglasiti kako remi Valenciji neće biti dovoljan za plasman u Ligu prvaka u slučaju Sociedadove pobjede s obzirom da je međusobni omjer na strani Baska koji su u dva navrata ove sezone svladali Valenciju.

- Htjeli smo se naći u ovakvoj situaciji, da sve ovisi o nama samima. U ovom trenutku ne zamaramo se Realovim rezultatom, jer smo svjesni da ćemo izboriti Ligu prvaka ako pobijedimo. Cijelog tjedna maksimalno smo fokusirani na posljednje kolo i uvjereni smo kako ćemo izboriti plasman u Ligu prvaka - optimističan je u najavi bio Sergio Canales.

Trener Ernesto Valverde danas ne može računati na ozlijeđene Tina Costu i Nelsona Valdeza, te na Andresa Guardada koji je u meksičkoj reprezentaciji, ali redom se radi o nadoknadivim izostancima koje ne možemo nazvati nepremostivim hendikepom za goste.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...