Obavijesti

Sport

Komentari 347

Valencia šokirala Barcu: Prvo slavlje na Nou Campu od '03.!

Valencia šokirala Barcu: Prvo slavlje na Nou Campu od '03.!
8

'Šišmiši' su priredili veliko iznenađenje svladavši neprepoznatljivu Barcelonu 3-2 na Nou Campu. To su im prvi bodovi kod Katalonaca od 2008. i prva pobjeda od 2003.!

VIDEO

Nogometaši Valencije pobrinuli su se za najveće iznenađenje 22. kola Primere, ali vjerojatno i cijelog dosadašnjeg prvenstva svladavši Barcelonu na Nou Campu 3-2!

'Šišmiši' su priredili šok Kataloncima, koji su očito upali u krizu jer su u četiri posljednje utakmice samo jednom pobijedili, uz dva remija i poraz. Neprepoznatljiva Barca pretrpjela je tek drugi poraz u sezoni, ali i prvi domaći, no još je fascinantnije da su izgubili od momčadi, koja joj je dosad bila redovita mušterija.

Posljednji put je Valencia prošla neporažena na Nou Campu u veljači 2008. odigravši 1-1 u Kupu kralja, a u prvenstvu je zadnji put uzela bod u katalonskoj prijestolnici davnog 24. rujna 2006. odigravši istim rezultatom. Znate kad su 'šišmiši' zadnji put slavili na Nou Campu? Bilo je to davnog 5. listopada 2003. godine kad je pobijedila 1-0 golom Ricarda Oliveire.

Ovaj put Valencia je imala 'tri P junaka' - Pareja, Piattija i Paca, koji su donijeli veliku pobjedu. No Barca je bila ta koja je povela u 7. minuti preko Sancheza na asistenciju Messija. Parejo je na izmaku prvog dijela izjednačio u 44. minuti, a odmah na početku drugog poluvremena Valencia je i povela! Zabio je Piatti u 48. minuti, a pet minuta kasnije Messi je izjednačio na 2-2 golom iz penala. 

Pobjedu gostima donio je Paco u 59. minuti, a kola domaćina potpuno su krenula nizbrdo crvenim kartonom Albe u 78. minuti.

Treba napomenuti da je ovo Barci prvi domaći prvenstveni poraz od travnja 2012. kad je izgubila od Mourinhovog Reala, a Valencia je prva momčad, koja je zabila tri gola Barci predvođenoj Gerardom Martinom.

Pobijedi li Atletico Madrid Real Sociedad u nedjelju preuzet će vrh Primere od Barcelone, a Real ima priliku zasjesti na drugo mjesto pobijedi li kod Athletic Bilbaa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 347

VIDEO

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ
ZVIJEZDA MAN. UNITEDA

Bruno Fernandes objavio fotku s proslave Dinama uz jednu riječ

Kapetan "crvenih vragova" osvrnuo se na sjajnu sezonu koju je Stefan Ristovski imao u Dinamu. Njih dvojica igrali su skupa gotovo tri godine u Sportingu

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'
PROPUCALI MU AUTO

Tko je José Boto? I Mourinho ga htio u timu: 'Hrvatska je dobra zemlja, nije ovo Tadžikistan...'

Prodao je zvijezde Benfice za desetke milijuna eura, radio u Šahtaru i PAOK-u, zimus stigao u Osijek, a prošli tjedan razišao se s trenerom Zekićem. U noći na utorak propucali su mu auto dok je bio na odmoru
Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu
ŽELI NASTAVITI IGRATI

Modrić otkrio gdje će živjeti kad ode u mirovinu i dodao: Sanjam oproštaj od nogometa u Realu

U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu, mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan, rekao je Luka