Sport

Komentari 49

'Vatreni' kumovi vladali vezom: Modrićeva vanjska za anale, a Kova pokazao da je nasljednik

'Vatreni' kumovi vladali vezom: Modrićeva vanjska za anale, a Kova pokazao da je nasljednik

Ove ćemo ih zime vjerojatno posljednji put gledali zajedno u 'vatrenom' dresu, a Kovačić je pokazao da ga je Modrić s pravom prozvao onim koji će ga 'naslijediti' u veznom redu

Dugo se godina čekalo da Mateo Kovačić (27) u potpunosti zasja u klupskom pa zatim i reprezentativnom veznom redu te je na neki način 'sazrijevao' uz Luku Modrića (36), a u četvrtfinalu Lige prvaka gledali smo izravni okršaj kapetana 'vatrenih' i onog kojeg je prozvao svojim nasljednikom u veznom redu.

A vidjeli smo i zašto. O Luki je već uobičajeno pisati hvalospjeve jer svaki put pronađe način da nas iznova iznenadi kao što je to napravio asistencijom vanjskim dijelom kopačke za Rodryga čime su 'kraljevi' odveli utakmicu u produžetke, a nakon toga je Real živnuo i osigurano plasman u polufinale.

Kova je, s druge strane, u prvoj utakmici dobio drugo poluvrijeme, a vidio je tad trener Thomas Tuchel da mu je Mateova pomoć itekako potreba te ga je uvrstio u prvu momčad za uzvrat. Pravi 'box to box' veznjak pokazao se na Santiago Bernabeuu koji i dalje može pomoći u obrambenom dijelu, dok u napadu već znamo njegove kvalitete.

Prema SofaScoreu je Kovačić bolje ocijenjeni u drugoj utakmici s postotkom dodavanja od 96%, dok je Modrić bio nešto ispod tog postotka. No, s 36 godina je Luka trčao 120 minuta i držao pod kontrolom Realov vezni red što je svakako za pohvalu, dok je Kovačić zbog taktičkih zamisli izašao u produžecima.

Ove ćemo ih zime najvjerojatnije posljednji put gledali zajedno u dresu hrvatske reprezentacije, a karijere su im se već 'sudarale' i na klupskom planu. A sad bi Kovačić napokon 'u potpunosti' mogao preuzeti taj teret, ali i čast, naziva Lukinog nasljednika.

Najčitaniji članci