Obavijesti

Sport

Komentari 116

Dalić ostao i bez Petkovića! 'Baš me iznenadilo kad sam saznao. Oršić? On je u najužem krugu'

Dalić ostao i bez Petkovića! 'Baš me iznenadilo kad sam saznao. Oršić? On je u najužem krugu'
3

Otvaranje kvalifikacija propustit će Ante Rebić zbog ozljede mišića te Bruno Petković, koji je u nedjelju protiv Gorice ozlijedio rame. Perišić i Brozović trebali bi doći navečer

VIDEO

Zlatko Dalić danas, nešto iza podneva, okuplja hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Zapravo, dok se okupe svi, bit će i večer. Počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, s nikad kraćim vremenom za pripremu jer do utakmice sa Slovenijom u srijedu (20:45) Dalić će imati dva dana i isto toliko treninga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nažalost, Dalić je u nedjelju navečer dobio još malo loših vijesti. Osim Ante Rebića na dispoziciji neće biti ni Brune Petkovića, također zbog ozljede. Petković je jučer zbog ozljede ramena izašao iz igre protiv Gorice. Točna je dijagnoza luksacija zgloba lijevog ramena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Daliću jedna briga manje: Josip Brekalo ipak smije u Sloveniju
Daliću jedna briga manje: Josip Brekalo ipak smije u Sloveniju
Okupljanje Vatrenih: Gdje, kada i s kim igramo? Lovrić debitant
Okupljanje Vatrenih: Gdje, kada i s kim igramo? Lovrić debitant

- Iznenadilo me sinoć kad smo to saznali. Nedostajat će nam sigurno, igrao je u dobroj formi. S njim nam je i sustav igre drugačiji i morat ćemo to sada malo promijeniti - rekao je izbornik.

Srećom, Ivan Perišić i Marcelo Brozović trebali bi se ukazati danas u Zagrebu.

- Oni bi trebali krenuti tijekom dana iz Milana i očekujem da danas navečer budemo svi zajedno. Borna Barišić trebao bi doći zadnji. Nemamo vremena i zato bih rekao da je utakmica protiv Slovenije najzahtjevnija. No naš se cilj zna, od njega ne odstupamo, to je plasman u Katar, a kojom ćemo dinamikom osvajati bodove, nije važno. Samo da se plasiramo, dobro startamo i očekujem da budemo motivirani, odgovorni i ozbiljni.

Ipak, usprkos izostanku Rebića i Petkovića, Dalić ima slatke brige za napadački dio jer Mislav Oršić igra u životnoj formi, a ne zaostaje puno ni Kristijan Lovrić kojemu je aktivirao pretpoziv.

- Već sam rekao, Mislav je zasluženo u ovom krugu i očekuje ga minutaža. No moram pričekati da se okupimo svi i razgovarati s igračima jer dugo nismo bili zajedno i ne znam stanje svakog od njih. Stvari se sada mijenjaju, a iza njega je 120 minuta protiv Tottenhama, igrao je i protiv Gorice. Može nam pomoći i moram biti pametan, mudar, rasporediti snage i energiju da se ne bismo potrošili jer pakleni je ciklus.

Stoga, Dalić je najavio da neće previše eksperimentirati za Slovence, tj. da će na njih s uhodanim kadrom.

- Danas je regeneracija, sutra trening u Slovenije na kojem ne možemo ništa puno napraviti, pa ćemo morati puno razgovarati. Nema vremena za inovacije, idemo s najjačim snagama, a onda ćemo drugačije slagati priču za Cipar i Maltu. Vrsaljko? Znam da neće moći sve tri utakmice, ali i njegov dolazak nam je od velikog značaja. Razmišljam hoće li igrati protiv Slovenije, ali ako nije na 100 posto, onda neće. Jučer nije igrao za Atletico i moram prvo razgovarati s njim.

Dalić: Perišić i Brozović dolaze, a Oršić će sigurno dobiti šansu
Dalić: Perišić i Brozović dolaze, a Oršić će sigurno dobiti šansu

Slovenija?

- To je sigurno najteža utakmica, cijenim Keka koji je napravio sjajne stvari s Rijekom i sada Slovenijom koja lani nije izgubila utakmicu, primila je malo golova... Imaju jednog od najboljih golmana svijeta Oblaka, Iličića koji može napraviti višak, visoki su, dobri u skoku. Mi smo favoriti i moramo se nametnuti. Svi se na nama hoće dokazati jer smo viceprvaci svijeta i mora nam opomena biti Mađarska kada smo izgubili u Budimpešti.

Križevci: 2. kolo nogometnog kupa između Radnik Križevci i HNK Rijeka

Nakon utakmice u Ljubljani reprezentacija seli na Kvarner, u Opatiju gdje će boraviti za iduća dva ogleda u Rijeci protiv Cipra u subotu, odnosno Malte u utorak. Pitanje je i hoće li i dalje u tom autobusu biti Ivica Olić kojeg je zvao CSKA.

Ivica Olić preuzima CSKA, Dalić uoči početka kvalifikacija za SP ostaje bez prvog pomoćnika?
Ivica Olić preuzima CSKA, Dalić uoči početka kvalifikacija za SP ostaje bez prvog pomoćnika?

- Mi smo razgovarali oko toga i bit će mi žao ako napusti reprezentaciju. Puno mi pomaže i ako se odluči na to, ima moju podršku. Veliki je to izazov i dobra stvar za hrvatski nogomet da takav veliki klub zove nekog hrvatskog trenera. A o zamjeni još nisam razmišljao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića