Obavijesti

Sport

Komentari 48

Spektakl u Areni Zagreb: Medo do boda protiv lidera EBEL-a!

Spektakl u Areni Zagreb: Medo do boda protiv lidera EBEL-a!
14

Hokejaši Medveščaka u prepunoj Areni Zagreb dočekali su vodeću momčad EBEL lige KAC. Utakmica je završila 3-3, a nakon penala sretniji su bili gosti iz Austrije

VIDEO

Medveščak je u prvoj utakmici u preuređenoj Areni Zagreb dočekao hokejaše KAC-a koji se na zadnjem gostovanju u Zagrebu nisu dobro proveli. Izgubili su 4-0, a sličnom scenariju navijači u prepunoj Areni nadali su se i danas.

No Medveščak je izborio bod nakon što je regularni dio utakmice završio 3-3. Pristupili su hokejaši izvođenju penala, a tamo su koncentriraniji bili gostujući igrači koji su zabili dvaput, dok su Medveščakova dvojica promašila. 

Prva trećina

Nije počelo bajno za Medveščak i 15.000 navijača u Areni. Austrijanci su poveli 2-0 golovima Fureya u 2. i Scofielda u 9. minuti. Medveščak je imao sjajnu potporu s tribina, no jednostavno ništa im nije polazilo od ruke.

Druga trećina

No u drugoj trećini gledali smo prepoznatljivi Medveščak. Sjanom i agresivnom igrom "medvjedi" su preko Kanaeta i Rabbita izjednačili na 2-2. To je bio pravi Medveščak.

Treća trećina

Ponovno počinje loše za domaćina. KAC je ponovno poveo preko Scofielda, ali Banham vraća sve na početak već u sljedećem napadu golom za 3-3. Tada nevjerojatan potez jedog hokejaša KAC-a. Hokej je kontaktni sport, ali postoje pravila. A njih nije poštivao KAC-ov igrač koji je laktom brutalno nokautirao Medveščakovog Powersa. Nakon udarca, Powers nije mogao sam izaći s leda, a vjerojatno nije znao ni gdje je. Pet minuta prije kraja Medveščak se herojski obranio. Morali su dvije minute igrati s dva igrača manje nakon isključenja dvojice igrača. Čudesni Kristan održao je "medvjede" na životu. Regularni dio utakmice završio je 3-3.

Produžetak

Pravila nalažu da se produžeci igraju četiri na četiri. Vidjelo se da je igračima ponestalo snage, a pogotovo Medveščakovim koji su se u posljednjoj trećini istrošili braneći se s trojicom protiv petorice. Završilo je 3-3.

Penali

Krenulo se u lutriju penala. Medveščak je promašio prvi penal. KAC s druge strane zabija za 4-3. Hećimović je također promašio i "medvjedi" su bili u bezizlaznoj situaciji. KAC je zabio za konačnih 5-3.

Poznati o atmosferi

Prvi put sam na hokeju i sjajno je. Posebno me oduševljava što ima tako puno male djece. Ja kao organizatorica Hanžeka mogu mnogo naučiti o organizaciji ovakvog spektakla. Sigurno ću doći još koji put, rekla je Ivana Brkljačić.

Gordan Giriček naučio je klizati dok je igrao u NBA-u.

- Također sam prvi put ovdje. Ne znam puno igrača. Ali dok sam igrao u NBA-u išao sam na utakmice Totonta i Philadelphije. Atmosfera je sjana. Dok sam bio u SAD-u čak sam i naučio klizati, namučio sam se dok nišam našao svoj broj. Znam klizati naprijed i nazad - rekao je Giriček.

Austrijski novinar: Ovoga nema nigdje

Austrijski novinar Kleine Zeitunga Stefan Jäger bio je oduševljen.

- Atmosfera je apsolutno nevjerojatna. Bio sam na desetak utakmica NHL-a i nije ni blizu ovome. U Austriji se također ovakve stvari organiziraju na nogometnim stadionima, ali navijači nisu ni blizu vašima - rekao je.

Pismo od udruge navijača KAC-a

Od udruge navijača KAC-a stiglo je pismo ljudima u klubu. U njemu navijači suparničke momčadi nadaju se večerašnjem spektaklu i uživanju u predivnoj Areni Zagreb. 

Naglasili su i da očekuju međusobno poštivanje i prijateljstvo između navijača jer već dvije godine odlično surađuju s Medveščakom i njihovim navijačima.  "Večeras navijamo za sport", napisali su na kraju.

Šakić pozdravio navijače

Uoči utakmice Medveščaka i vodeće momčadi EBEL lige KAC Klagenfurta, gledatelje u Areni Zagreb pozdravio je proslavljeni kanadski hokejaš hrvatskih korijena Joe Šakić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger