Obavijesti

Sport

Komentari 111

Veliki preokret u Maksimiru! Šimić neće još u upravu Dinama

Veliki preokret u Maksimiru! Šimić neće još u upravu Dinama
2

U Dinamo se u protekla dva mjeseca učlanilo gotovo 10.000 navijača, a Dario Šimić još ne vjeruje dovoljno Mirku Barišiću i njegovim ljudima Nikoli Hanželu, Većeslavu Bergmanu i Mladenu Vedrišu...

VIDEO

Do Dinamova "dana D" ostala su samo još dva dana. U zagrebačkom hotelu Sheraton u četvrtak će se (od 18 sati) održati skupština kluba poslije koje će u Maksimiru puno toga u biti jasnije. Bar bi trebalo biti. Naravno, dvije zaraćene strane (ona Barišićeva i ona Mamićeva) ušle su u završnu fazu priprema, a za razliku od političkih intriga, u ovom ratu se u zadnja 24 sata ne očekuje predizborna šutnja. Ni blizu.

POSLUŠAJTE: Mamićeva poruka prijateljima

Pokretanje videa...

Zdravko Mamić poruka prijateljima Dinama 02:48

U Maksimiru će se u srijedu još jednom sastati izvršni odbor, barem ona sedmorka (Barišić, Hanžel, Cvitković, Todorić, Bergman, Naglić, Gašparović) koja ne želi dopustiti osuđenom bjeguncu Zdravku Mamiću povratak u klub. Teško je povjerovati kako će tom sastanku svjedočiti i "mamićevi" ljudi, šestorka (Zorić, Kožul, Primorac, Šušak, Ljuština i Truskaller) koja se nije pojavila niti na zanjim sjednicama IO-a.

Veliko je pitanje što će u cijeloj situaciji biti s Dariom Šimićem. Bivši "vatreni" već tjednima figurira kao siguran član nove uprave već prije skupštine, ali čini se kako Šimić i dalje važe koji sljedeće korake. Dinamova uprava prema Statutu mora imati između dva i četiri člana (a ne između tri i pet kako se to danima pisalo!), a Šimić se još ne želi zaletavati, niti biti dio uprave u kojoj ne bi imao ozbiljnije ovlasti.

Izvršni odbor Dinama već danima traži imena koja bi odlascima Krešimira Antolića i Amre Peternel popunila ispražnjena mjesta u upravi, tu se spominju svakakvi kandidati. Dario Šimić bi trebao biti prevaga (na skupštini) za Barišićevu stranu, dokaz svima kako će se Dinamom u budućnosti upravljati na drugačiji, puno transparentniji način.

Zagreb: Dario Šimić i Mario Carević gostuju kod Željka Jankovića

No Šimić još potpuno ne vjeruje Barišićevoj strani. Niti samom predsjedniku kluba, niti "njegovim najbližim suradnicima" Nikoli Hanželu, Većeslavu Bergmanu i Mladenu Vedrišu. I ako bi ušao u upravu Dinama, uz sebe želi imati ljude sličnih ideja i razmišljanja, kako novonastala uprava ne bi mogla raditi po starom, po već viđenom scenariju.

Barišićev kandidat Većeslav Bergman?

A prema nekim izvorima, Barišićeva je strana za predsjednika uprave poslije skupštine (naravno ako na njoj ostvari pobjedu) odlučila instalirati Većeslava Bergmana. I baš zbog toga Dario Šimić jako pažljivo vuče svoje poteze. Prvo želi vidjeti s kim bi u budućnosti surađivao na budućem radnom mjestu, tko će biti u upravi Dinama, tko u skupštini, a tko u izvršnom odboru. Pa je odlučio čekati, vidjeti kako će se razviti situacija na sutrašnjoj skupštini poslije koje će i on lakše poduzeti daljnje korake.

Antolić: Otpremnina mi je 100 tisuća eura, a Dario Šimić ulazi u upravu Dinama i prije četvrtka
Antolić: Otpremnina mi je 100 tisuća eura, a Dario Šimić ulazi u upravu Dinama i prije četvrtka

Zanimljivo, Šimić još nije niti dogovorio detalje svog dolaska u Maksimir. Niti zna koliko bi trebao zarađivati kao član uprave (Krešimir Antolić na toj je poziciji imao 5000 eura mjesečno), niti koliko bi vremenski trajao njegov mandat. nerealno je očekivati da će se to sve samo tako riješiti "u hodu", te kako će Šimić odmah postati član uprave. Ali potpuno je jasno, financije u slučaju Šimićevog dolaska u Dinamo neće biti prioritet.

Gotovo 8000 novih članova u desetak dana

Posljednjih dana u Maksimiru se vodi i masovno učlanjenje navijača u Dinamo. Jasno, članovi kluba bit će važan faktor u borbi za prevlast u klubu, osam povjerenika koji su između dvije skupštine (one 12. prosinca i nadolazeće 9. ožujka) učlanili najveći broj navijača u Dinamo, dobit će pravo glasa na skupštini. A broj članova kluba nevjerojatno raste.

Dinamo je tako 13. siječnja imao 21.952 člana, ta je brojka do 24. veljače narasla do 23.819 članova, a s današnjim danom zagrebački klub ima 31.569 članova. Što znači kako se samo u zadnjih 11 dana učlanilo 7.750 članova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu