Sport

Komentari 34

Navala na dresove 'vatrenih': Modrićev prodan za 16.000 €!

Navala na dresove 'vatrenih': Modrićev prodan za 16.000 €!

Luka je s vrha je skinuo Harryja Kanea (15.714 eura). Od ostalih hrvatskih reprezentativaca najveće iznose dostigli su dresovi Andreja Kramarića (2.622 eura), Matea Kovačića (2.400 eura) i Marcela Brozovića (2.100 eura)

Za točno 48.909 eura prodali su se dresovi hrvatskih reprezentativaca s utakmice osmine finala Eura protiv Španjolske, a sve u online aukciji koja se organizirala za Zakladu Vatreno srce.

Hrvatska nogometna reprezentacija postala je prva na svijetu koja se dosjetila takvom humanitarnom činu još nakon utakmice protiv Mađarske u kvalifikacijama za Euro, a sada su navijači u skupljanju novčanih sredstava otišli korak dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku utakmice protiv Španjolske ustupili su svoje dresove za spomenutu aukciju na internetskoj stranici www.matchwornshirt.com/club/croatia, a njihova početna cijena bila je 89 eura.

Očekivano, najviše se tražio dres Luke Modrića koji je postigao cijenu od 16 tisuća eura i time postao najskuplji nošeni dres od pokretanja stranice. Luka je s vrha je skinuo Harryja Kanea (15.714 eura). Od ostalih hrvatskih reprezentativaca najveće iznose dostigli su dresovi Andreja Kramarića (2.622 eura), Matea Kovačića (2.400 eura) i Marcela Brozovića (2.100 eura).

Ovo je bila peta najuspješnija aukcija od pokretanja stranice, prva četiri mjesta drže Tottenham (dvaput), koji je rekorder s prikupljenih 86.492 eura, odnosno Manchester United i Liverpool. Najskuplji artikl od pokretanja stranice s 26 tisuća eura ostaje dres Mesuta Özila s ceremonije potpisa ugovora s Fenerbahčeom.

Također, svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Španjolske te datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Najčitaniji članci