Obavijesti

Sport

Komentari 34

Navala na dresove 'vatrenih': Modrićev prodan za 16.000 €!

Navala na dresove 'vatrenih': Modrićev prodan za 16.000 €!

Luka je s vrha je skinuo Harryja Kanea (15.714 eura). Od ostalih hrvatskih reprezentativaca najveće iznose dostigli su dresovi Andreja Kramarića (2.622 eura), Matea Kovačića (2.400 eura) i Marcela Brozovića (2.100 eura)

Za točno 48.909 eura prodali su se dresovi hrvatskih reprezentativaca s utakmice osmine finala Eura protiv Španjolske, a sve u online aukciji koja se organizirala za Zakladu Vatreno srce.

Hrvatska nogometna reprezentacija postala je prva na svijetu koja se dosjetila takvom humanitarnom činu još nakon utakmice protiv Mađarske u kvalifikacijama za Euro, a sada su navijači u skupljanju novčanih sredstava otišli korak dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku utakmice protiv Španjolske ustupili su svoje dresove za spomenutu aukciju na internetskoj stranici www.matchwornshirt.com/club/croatia, a njihova početna cijena bila je 89 eura.

Očekivano, najviše se tražio dres Luke Modrića koji je postigao cijenu od 16 tisuća eura i time postao najskuplji nošeni dres od pokretanja stranice. Luka je s vrha je skinuo Harryja Kanea (15.714 eura). Od ostalih hrvatskih reprezentativaca najveće iznose dostigli su dresovi Andreja Kramarića (2.622 eura), Matea Kovačića (2.400 eura) i Marcela Brozovića (2.100 eura).

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Ovo je bila peta najuspješnija aukcija od pokretanja stranice, prva četiri mjesta drže Tottenham (dvaput), koji je rekorder s prikupljenih 86.492 eura, odnosno Manchester United i Liverpool. Najskuplji artikl od pokretanja stranice s 26 tisuća eura ostaje dres Mesuta Özila s ceremonije potpisa ugovora s Fenerbahčeom.

Real tražio Luku da ne igra za Hrvatsku! On ne pomišlja na to
Real tražio Luku da ne igra za Hrvatsku! On ne pomišlja na to

Također, svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Španjolske te datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

Modrić sjedio na šibenskoj rivi i slikao se s navijačima: 'Luka je jednom riječju, normalan čovik'
Modrić sjedio na šibenskoj rivi i slikao se s navijačima: 'Luka je jednom riječju, normalan čovik'

Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.