Obavijesti

Sport

Komentari 248

Video: Boysi stigli u Villarreal i navijali pred hotelom s igračima

Video: Boysi stigli u Villarreal i navijali pred hotelom s igračima

Nadam se da će igrači osjetiti našu podršku u ovako važnoj utakmici. Nastojat ćemo im pomoći koliko god budemo mogli, rekao je jedan od navijača koji je stigao podržati Dinamo u uzvratu protiv Villarreala (1-0)

VIDEO

Dinamovi nogometaši neće večeras biti sami na "Stadionu keramike" jer je u Vila-real doputovalo 20-ak Bad Blue Boysa koji se spremaju glasnom podrškom pogurati hrvatskog prvaka u polufinale Europske lige. Unatoč pandemiji, riziku od zaraze i strogim kontrolama na granicama navijači su prešli oko 2.000 kilometara od Zagreba kako bi u najtežim trenucima bili uz svoju momčad.

Policijski sat već u 22 sata, a na ulicama nema nikoga: 'Ovdje kao da se utakmica ni ne igra'
Policijski sat već u 22 sata, a na ulicama nema nikoga: 'Ovdje kao da se utakmica ni ne igra'

- Nadam se da će igrači osjetiti našu podršku u ovako važnoj utakmici. Nastojat ćemo im pomoći koliko god budemo mogli - rekao je jedan od njih.

Dinamo će nastojati nadoknaditi poraz od 0-1 iz prve utakmice odigrane prije tjedan dana, a uspije li u tome plasirat će se u svoje prvo europsko polufinale nakon 1967. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Boysi u Villarrealu

Pokretanje videa...

Boysi navijaju usred Vila-reala 01:14

 

- Ovo je povijesna utakmica i mi naprosto moramo biti ovdje uz Dinamo - poručili su navijači, pokazavši još jednom koliko im znači zagrebački klub.

Bad Blue Boysi se u Vila-realu, gradiću s 50.000 stanovnika, dostojanstveno ponašaju poštujući propisane mjere te se nadaju kako će im domaća policija dopustiti da navijaju ispred stadiona. U srijedu navečer dok su igrači Dinama trenirali na travnjaku, ispred stadiona se snažno zaorilo "Dinamo, Dinamo!". To se itekako čulo u unutrašnjosti gdje su na žutim sjedalicama postavljeni kartoni s licima 17.200 domaćih osoba s godišnjim ulaznicama.

Poraz s Partizanom u Maksimiru mi je najgori dan u karijeri! A Villarrealu su nudili i Modrića...
Poraz s Partizanom u Maksimiru mi je najgori dan u karijeri! A Villarrealu su nudili i Modrića...

- Nema problema, neka slobodno navijaju za svoju ekipu - rekla nam je policajka koja se nalazi ispred stadiona

Dinamovi navijači prema španjolskom zakonu ne bi trebali imati nikakvih problema s navijanjem ispred stadiona ako se podijele u skupine po četiri i budu imali maske preko lica. Konzumiranje alkohola na otvorenom je zabranjeno. Bad Blue Boysi su spremni ispoštovati sve mjere. Bitno im je jedino da njihov glas dopre do igrača koji će protiv teškog protivnika morati izvući posljednji atom snage da preokrenu nepovoljni rezultat.

Utakmica počinje u 21 sat a Dinamo bi podršku navijača mogao imati do 22 sata kada nastupa policijski sat, odnosno do trenutka kada je zabranjen boravak na ulicama u čitavoj autonomnoj pokrajini Valenciji. Njihovo navijanje tijekom prvog poluvremena moglo bi iznenaditi igrače Villarreala i španjolske novinare jer nitko prethodnih dana nije niti slutio da bi oni mogli doći. 

- Ne, od početka pandemije nitko nikada nije navijao ispred stadiona. To bi bila situaciju kakvu još nismo imali - rekao je jedan zaštitar na ulazu u stadion Villarreala.

Bad Blue Boysi će vjerojatno napravili presedan jer niti jedan španjolski ili europski klub nije imao podršku navijača na gostovanju u Španjolskoj od kada su se u ožujku 2020. zatvorili stadioni zbog koronavirusa. U trgovini suvenirima Villarreala, koja se nalazi u sklopu stadiona, napominju da im je prodaja pala više od 70 posto u odnosu na razdoblje prije pandemije jer su stadioni zatvoreni za gledatelje.

Pokretanje videa...

Boysi navijaju usred Vila-reala 00:46

 

- Ne samo da nema gostujućih navijača, nego niti lokalnih Villarrealovih. Zbog toga nam je drastično pala prodaja - izjavila je prodavačica. - No po gradu se vide hrvatski navijači. Bit će to veliko iznenađenje za sve budu li navijali ovdje ispred. Nevjerojatno da su došli - dodala je.

Ranije ovaj tjedan je bivši Villarrealov kapetan Marcos Senna izjavio kako se sjeća Dinamove publike iz utakmice na Maksimiru u kojoj je nastupio prije deset godina.

- Perfektno se sjećam navijača koji vrše strašan pritisak - izjavio je Senna u intervjuu za 24sata. Dinamo je tada pobijedio 2-0.

Dinamovi navijači vjeruju u novu pobjedu večeras. Kafići i drugi ugostiteljski objekti zatvaraju se već u 18 sati a ispred stadiona nema ljudi. Po gradu se ne vide domaći navijači u dresovima. Nema nikakvih okupljanja. 

- Publika Villarreala je inače jako umjerena i nije euforična, ona podržava ekipu, ali nije to Sevillin "Sanchez Pizjuan", niti Betisov "Benito Villamarin', nije to publika kakvu ima Atletico Madrid. Ali nogometaši se osjećaju ugodnije igrati na tom svom terenu - kaže José "Pepe" Serer koji je bio branič Villarreala od 1995. do 2000. godine.

Hoće li im zaista biti ugodno začuje li se ispred njihovog doma snažno "Dinamo, Dinamo!" ?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 248
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu