Sport

Komentari 13

VIDEO Nogometaš Porta izgubio pamćenje: Igrači plakali u šoku

VIDEO Nogometaš Porta izgubio pamćenje: Igrači plakali u šoku

Desni bek Porta Nanu teško je ozlijeđen pri kraju utakmice kod Belenensesa u četvrtak u portugalskom prvenstvu kad ga je golman oborio s dvije ruke u skoku. Stanje mu je zasad stabilno

Teška se nesreća dogodila pred sam kraj susreta Belenensesa i Porta (0-0), a nesretni je napadač Porta Nanu završio na podu bez svijesti.

Podsjetimo, golman Belenensesa Stanislav Kritsjuk s obje je ruke krenuo na loptu koju je tik ispred njega izbio domaći stoper Edgar, a najviše je u svemu nastradao Nanu koji je dobio s obje ruke u glavu te zaradio potres mozga.

Igrači na terenu nisu mogli suspregnuti suze.

- Želim Nanuu brz oporavak. Doktori su nam rekli da je dobro, da je već pri svijesti - objasnio je nakon susreta kapetan Porta Pepe, a trener Sergio Conceicao bio je poprilično ljut nakon svega na terenu, a i na konferenciji za novinare nakon utakmice. 

- Nemam još većih vijesti o Nanuu. Znamo da je u bolnici i mislim da se malo oporavio te došao k svijesti. Sad samo možemo čekati i vidjeti kasnije s doktorima što se dogodilo. Ali nije samo to. Iskreno, postoje stvari koje ne razumijem. Igrati na ovakvom travnjaku teže je za one koji napadaju. Lakše se ovdje braniti nego napadati. Ne znam kako oni uopće igraju utakmice s ovakvom kvalitetom travnjaka. Postoji veća mogućnost za ozljede. I ovo je svugdje penal! Bilo je nenamjerno? Pa, tko radi prekršaj za penal namjerno? Prevareni smo i pokradeni - rekao je portugalski stručnjak nakon susreta.

Da, bilo je tu mnogo padanja na utakmici, travnjak je bio u veoma lošem stanju, a poprilično je nejasno kako je golman Belenensesa ostao bez kartona jer je ta lopta padala na kojih sedam, osam metara od gola pa se ne može ni spomenuti kako je 'branio peterac'. Bilo kako bilo, još će se vući repovi iz ove utakmice, a ohrabruje vijest iz bolnice.

- Nanu je pretrpio moždanu traumu i ozljedu kralježnične moždine s gubitkom pamćenja. No, u ovom je trenutku stabilno, svjestan je svega i snalazi se u vremenu i prostoru. Pregledi u bolnici sv. Francisca Xaviera nisu otkrili nikakve promjene na mozgu. I dalje će ga se promatrati u bolnici.

Tek se treba saznati koliko je ovo ozbiljno utjecalo na Nanuovo zdravlje te kakve će biti posljedice za suca Verissima.

Strašnu ozljedu Nanua možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci