Sport

Komentari 14

'Vidjeti kako 58.000 Engleza napušta Wembley... Uživancija!'

'Vidjeti kako 58.000 Engleza napušta Wembley... Uživancija!'

Čak i kada smo primili rani gol, dominirali smo ostatkom utakmice. Ispisali smo povijest, a u ponedjeljak želimo proslaviti sa svim Talijanima, rekao je kapetan Chiellini koji je trofej već donio u Rim

Dolazi u Rim, dolazi u Rim! Narugao se Leonardo Bonucci smarajućoj engleskoj krilatici jer pehar europskog prvaka zajedno s Italijom otišao je za Vječni grad.

POGLEDAJTE VIDEO:

A da nije bilo upravo Bonuccija, ostao bi na Wembleyju jer njegov je gol u finalu donio izjednačenje, a potom se na jedanaestercima ukazao Donnarrumma.

- Ostvario nam se san i zasluge idu izborniku i cijeloj ekipi. Kad smo se okupili na Sardiniji, osjetili smo da je nešto drugačije u odnosu na prošlost. Skupljali smo samopouzdanje i stvarali zajedništvo. Ovo je šlag na torti koji nas čini legendama - ispričao je stoper Juventusa.

Više od 60 tisuća Engleza napunilo je Wembley, dok su Talijani ostali u manjini, njih 10-ak tisuća. Međutim...

- Vidjeti kako 58 tisuća ljudi napušta stadion prije nego što se dodijeli trofej... Pravo uživanje - kazao je Bonucci.

- Jedinstven je osjećaj i uživamo u njemu. Trofej dolazi u Rim. Mislili su da ostaje u Londonu, ali Italija ih je još jednom naučila lekciju. Tijekom zagrijavanja smo se složili da je sve na tribinama samo pozadinska buka. Bez poraza smo 34 utakmice, znali smo da moramo samo napraviti ono što smo radili i dosad.

Za početak, ne izgubiti prvu sljedeću utakmicu jer u tom će se slučaju izjednačiti s Brazilom i Španjolskom koji su ih nanizali 35 bez poraza. Posljednji poraz Mancinijeva je Italija upisala u rujnu 2018. u Lisabonu od Portugala (0-1) u Ligi nacija.

- Osjećali smo da u zraku da ima nečeg čarobnog. Zaslužili smo to, zaslužila je cijela Italija. Hvala svima koji su bili dio ovog putovanja u protekle tri godine. Uživajmo, lijepo je. Ključno je bilo igrati nogomet i zabavljati se. Čak i kada smo primili rani gol, dominirali smo ostatkom utakmice. Ispisali smo povijest, a u ponedjeljak želimo proslaviti sa svim Talijanima - rekao je kapetan Chiellini koji je pehar već donio u Rim gdje se sprema proslava.

Najčitaniji članci