Obavijesti

Sport

Komentari 2

Vogel odustaje od '1 na 1' i najavljuje udvajanje Jamesa

Vogel odustaje od '1 na 1' i najavljuje udvajanje Jamesa
1

Da bi večeras upisali pobjedu, Pacersi će morati pronaći rješenje za Jamesa koji im je u "postu" pravio mnoštvo problema, kao i za šuteve Haslema i Bosha s distance

VIDEO

Nakon što su unatoč dobroj izvedbi nakon produžetka ostali kratki za pobjedu u prvoj utakmici, Indiana Pacersi su sve "naplatili" u drugoj kada su pobjedom napravili "brejk" i prednost domaćeg parketa prebacili na svoju stranu. Serija se tako prebacila u Indianapolis gdje momčad Franka Vogela ove sezone u doigravanju još nije bila poražena, no imalo se tu što za pitati i Miami koji dvije utakmice zaredom nije izgubio tamo još od početka siječnja. 

S obzirom da su Pacersi ostavili znatno bolji dojam u prve dvije utakmice, trener Miamija Eric Spoelstra morao je činiti neke promjene. Rezultiralo je to na koncu sjajnom izvedbom njegove momčadi koja je napadački gledano uništila ponajbolju obranu lige.

Miami je već na poluvremenu ubacio 70 poena uz postotak šuta 62,8% te samo jednu izgubljenu loptu, dok su Pacersi na "pristojnom" zaostatku (70:56) bili samo zahvaljujući i svom dobrom šuterskom poluvremenu od 50% šuta iz igre. U nastavku se momčad Franka Vogela nakratko trgnula te došla do svega sedam poena zaostatka (78:71), no novom serijom 21:6 Miami je otišao na nedostižnu prednost i vratio "brejk".

- Danas su mnogi igrači dali svoj doprinos i to je veliki korak naprijed za nas. Ipak, nećemo sada zbog ove pobjede zaboraviti koliko je izjednačena ova serija. Moramo sada ostaviti ovu pobjedu iza leđa i okrenuti se pripremi za četvrtu utakmicu - izjavio je trener Miamija Eric Spoelstra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Miami je na kraju završio na 54% šuta te svega 5 izgubljenih lopti, dok su Pacerse limitirali na 39% šuta iz igre i prisiljenih 10 izgubljenih lopti.

- Ako ih savršeno ne čuvate učinit će vam ovo što su učinili nama večeras. Ponekad čak i ako ih savršeno čuvate oni pronađu način za doći do koša, no mi večeras nismo odigrali dobru obranu - kazao je trener Pacersa Frank Vogel.

I dok je prve dvije utakmice James doslovno sam vukao Miami, u trećoj su aktualni prvaci pokazali sav arsenal kojim raspolažu. Iako je LeBron s 22 poena (8/17) ponovno predvodio svoju momčad, upečatljiv je podatak da je cijela prva petorka upisala dvoznamenkasti učinak u broju poena, a posebno su se istaknuli probuđeni Wade sa 18 poena (8/14), te Haslem sa 17 ubačaja (8/9) i 7 skokova.

- Mislim da je Haslem taj ključ koji ih je pokrenuo. Pogađajući šuteve s poludistance natjerao nas je da razmislimo o svojoj obrani - osvrnuo se Hibbert na sjajan učinak Haslema.

U redovima Pacersa podbacio je George koji je završio na 13 poena (3/10) i 8 asistencija, dok su još jednu sjajnu predstavu pružili visoki igrači, Hibbert sa 20 poena (4/12) i 17 skokova, te West sa 21 poenom (8/16) i 10 uhvaćenih lopti.

Pacersi bi se eventualnim večerašnjim porazom našli u velikim problemima i stoga trenera Vogela čeka jako težak posao da pronađe rješenje za Miamijeve promjene koje smo vidjeli u trećoj utakmici. Naime, dok je James u prve dvije utakmice imao veći dio napada Miamija loptu u svojim rukama, Spoelstra je ovu utakmicu odlučio LeBrona gurnuti u "post"  gdje bi James svojim fizičkim predispozicijama trebao leđnom tehnikom praviti probleme Georgeu. Upravo to se i dogodilo, a rezultat tog "eksperimenta" će možda najbolje potvrditi podatak da je Miami unatoč slabijem skoku (36-45) dominirao u poenima iz reketa 56:32. 

- Teško je zaista. Nisam bio u poziciji da čuvam nekoga u "postu" ove sezone, tako da moram pronaći način kako da najbolje iskoristim svoje prednosti u takvoj situaciji - rekao je George, dok je Hibbert dodao:

- James je radio mnogo posla u "postu" i stoga moramo mnogo bolje pomagati Paulu (George). Očita (misli na Jamesa, nap. a.) je prijetnja u takvoj situaciji i moramo raditi neke prilagodbe. 

I dok su mnogi nakon prve utakmice sasuli "drvlje i kamenje" po treneru Vogelu zbog činjenice što je Hibberta ostavio na klupi u posljednjem napadu, nakon treće utakmice polako postaje jasnije čega se trener Pacersa tada bojao. Uz Bosha koji je konstantna prijetnja s poludistance, a ove sezone i sa linije za tri poena, sjajnu predstavu u širenju reketa u trećoj utakmici je pružio i Haslem koji je tako omogućio dovoljno prostora Jamesu u "postu".

- Tako oni igraju. Jednostavno vas razvuku. Kada igrate protiv njih gotovo je nemoguće imati igrača koji će "čuvati obruč". Morat ćemo pronaći rješenje za to - osvrnuo se trener Vogel.

Vogel je trener čija se obrambena filozofija svodi na "čovjek na čovjeka" no sudeći prema najavama uoči večerašnjeg susreta, trener Pacersa najavljuje lagano odstupanje od toga u svrhu dupliranja Jamesa u "postu".

- Moramo biti aktivniji s loptom i moramo u obrani činiti bolji posao u udvajanju Jamesa. Nećemo ga udvajati svaki put, no činit ćemo to ponekad kako bismo mu razbili ritam - najavio je Vogel.

Iako učinak klupe nije bio presudan praktički u nijednoj utakmici do sada, valja napomenuti da je klupa Miamija i u trećoj utakmici nadigrala klupu Pacersa 28:16, što znači da u sve tri utakmice zajedno klupa Miamija, predvođena Andersenom koji u doigravanju još nije promašio šut, sada ima prednost 72:39. 

- Mislim da nije stvar klupe. Moramo kao momčad puno bolje reagirati u obrani. Ne smijemo si dozvoliti 70 poena u poluvremenu jer protiv ovakve se momčadi jako teško izvući iz "rupe"- pružio je svoje viđenje Hansbrough, dok se West nadovezao:

- Stvar je momčadi, a ne klupe. Nismo odigrali u obrani kao što znamo. Oni su imali izvrstan protok lopte, te nam je LeBron radio mnoštvo problema u "postu".

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'