Sport

Komentari 10

Vozi-roga: Košarkaškoj legendi prijeti zatvor, jurio je 174 na sat

Vozi-roga: Košarkaškoj legendi prijeti zatvor, jurio je 174 na sat

Srpskog košarkaša, tada 17-godišnjaka, primijetio je legendarni hrvatski košarkaš Krešimir Ćosić u kampu u Puli nakon čega je uspio uvjeriti njegove roditelje da mu dopuste prelazak u Zadar

Bivši srpski košarkaš Dejan Bodiroga (47) uhvaćen je sinoć dok je svojim Maseratijem jurio 174 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h, javlja Kurir.

Policija ga je zaustavila nekoliko minuta poslije ponoći na autocesti u Novom Beogradu, a prijeti mu 15 dana zatvora, 15 kaznenih bodova i oduzimanje vozačke na osam mjeseci.

Bodirogu neki smatraju najboljim košarkašem koji nije zaigrao u najjačoj ligi svijeta - NBA-u, iako su ga Sacramento Kingsi izabrali na draftu 1991. godine.

Srpskog košarkaša, tada 17-godišnjaka, primijetio je legendarni hrvatski košarkaš Krešimir Ćosić u jednom košarkaškom kampu u Puli nakon čega je uspio uvjeriti njegove roditelje da mu dopuste prelazak u Zadar

Izbijanjem rata u Hrvatskoj, Ćosić je smatrao da je za njega najpametnije da ode u neki drugi klub pa mu je tako organizirao probe u AEK-u i Olympiacosu. Tamo je zadovoljio struku, no grčki su mu klubovi uvjetovali da mora uzeti državljanstvo što je Bodiroga odbio.

Karijeru je nastavio u Trstu, a kasnije je zaigrao i za Milano, Real Madrid, Panathinaikos, Barcelonu i u konačnici za Virtus iz Rima.

S jugoslavenskom reprezentacijom osvajao je zlato na Svjetskim prvenstvima 1998. i 2002., dok je Europsko osvajao triput (1995., 1997., 2001.), a jednom se morao zadovoljit broncom (1999.). Olimpijsko srebro zaradio je u Atlanti 1996.

Na klupskom planu osvojio je brojna prvenstva, kupove, međunarodna natjecanja... a ono s čime nije upoznata većina javnosti (a nisu niti oni dugo vremena) da je Bodiroga rođak hrvatskog "košarkaškog Mozzarta", Dražena Petrovića.

Najčitaniji članci