Sport

Komentari 13

Vratio se na pravi put: Šego je zabio u 1. HNL nakon 1549 dana

Vratio se na pravi put: Šego je zabio u 1. HNL nakon 1549 dana

Šego se po putu pogubio. Za prvu momčad Hajduka skupio je 15 nastupa uz gol i asistenciju. Vrijeme je kratio u drugoj momčadi 'bilih', a imao je i neuspješne posudbe u Slaven i slovenski Bravo

Varaždin i Dinamo remizirali su (1-1) u 4. kolu HNL-a. ‘Modri’ su poveli golom Darija Špikića u 45., a konačan rezultat postavio je Michele Šego u 63. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo ugostio Adamovskog

Prvi gol zabio Istri

Napadaču Varaždina to je drugi gol u HNL-u. Prvi je zabio 9. svibnja 2018. godine u sklopu 34. kola u pobjedi Hajduka nad Istrom 1961 (5-1) na Aldo Drosini. Postavio je konačan rezultat golčinom s ruba 16 metara.

Tih dana trener Hajduka bio je Željko Kopić. Davao je Šegi minutažu kad god je za to bilo prilike. Na gol u 1. HNL je, dakle, čekao 1549 dana.

Šego se po putu pogubio. Za prvu momčad Hajduka skupio je 15 nastupa uz gol i asistenciju. Vrijeme je kratio u drugoj momčadi 'bilih', a imao je i neuspješne posudbe u Slaven i slovenski Bravo.

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

'Hajduk me s pravom zaobišao'

Nabolje mu je krenulo tek prošle godine u Dugopolju. Na toj posudbi odigrao je 16 utakmica uz osam golova i dvije asistencije. Uslijedila je posudba u Varaždin, u kojoj je nastavio gdje je stao te se igrački afirmirao.

Za momčad sa sjevera hrvatske odigrao je ukupno 29 utakmica uz osam pogodaka i devet dodavanja za gol. Varaždin ga je ovog ljeta otkupio. Navodno je došao bez odštete, ali uz postotak budućeg transfera, kao i prijatelj mu Tonio Teklić, koji je prošle sezone također bio u Varaždinu kao posuđeni igrač splitskog kluba.

- U Hajduku je uvijek ogroman pritisak, što nije slučaj u Varaždinu. Ljudi su ovdje mnogo manje temperamenti što je vrlo dobro, a opet u velikom broju pohode utakmice te vole nogomet. Kao igrač stvarno se možete maksimalno opustiti i igrati se nogometa - rekao nam je Šego te priznao da ga je Hajduk s pravom zaobišao jer je spomenute posudbe u Slavenu i Bravu odradio loše.