Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vugrinec: Benko je kao vino - što stariji, to bolji. Ma igračina

Vugrinec: Benko je kao vino - što stariji, to bolji. Ma igračina
1

'Da ne treba gledati godine nego ono što pojedini sportaš daje, najočitiji je primjer Leon Benko. Zdrav život posvećen sportu pomiče granice, kao i želja. On i Jertec su bili glavni nositelji igre', rekao nam je Vugrinec

VIDEO

Uoči susreta koji je Varaždinu u slučaju pobjede osigurao prvo mjesto i zamku kvalifikacije s Istrom za 1. ligu u VIP salonu u Varaždinu vladala je pomalo napeta atmosfera kod gotovo svih od brojnih uzvanika koji su se okupili.

Od izbornika Zlatka Dalića, Ognjena Vukojevića koji je izbornik Hrvatske reprezentacije do 20 godina. Naravno tu su bili i gradonačelnik Varaždina Čehok, župan Ćaćić i mnoga imena iz svijeta sporta, gospodarstva poput direktora Podravke Marina Pucara

Pokretanje videa...

00:50

Njihove prognoze su se svodile u smjeru – neka pobjedi bolji…ali srca su govorila drugačije što se pokazalo nakon susreta. Miljenko Mumlek, bivši igrač NK Varteksa, koji j nakon dvije godine provedene u Dinamu, sjajnu karijeru zaključio 2009. godine u svom gradu Varaždinu je, uostalom kao i svi iz tog kraja oduševljen ulaskom Varaždina u najelitnije nogometno društvo u zemlji.

Jakobušić je gledao Varaždin; Naš Hajduk kaže: Nedopustivo!
Jakobušić je gledao Varaždin; Naš Hajduk kaže: Nedopustivo!

'Sad ćemo lakše dovesti klince'

- Ovo je veliki uspjeh nogometa u Varaždinu, jer se ostvarila želja koju je u nama rasla iz godine u godinu. Utakmica protiv Šibenika, kojem želim sve najbolje je pokazala da sugrađani vole nogomet. Pun stadion, divna atmosfera je najbolja slika koju smo odaslali u svijet. Smatram da je ne samo nogomet i sport općenito puno dobio već i sam grad, jer je sport najbolja promidžba - rekao je Miljenko Mumlek pa dodao:

- Vjerujem da će i grad to prepoznati i stati iz kluba koji uz sve ima i sjajnu školu nogometa koja nas stavlja u sam hrvatski vrh. Sad, kad smo prvoligaši još više mladih nadarenih klinaca će ostati kod nas, jer neće morati tražiti afirmaciju kroz neke druge sredine - smatra Mumlek koji zna koji su sljedeći koraci Varaždina.

'Benko je kao vino'

- Prvi korak je osnažiti momčad s nekoliko kvalitetnih pojedinaca kako ne bi došli u situacije da se borimo za opstanak. Benko je dokazao da je kvaliteta koja traje. Nešto poput vina, što starije to bolje. Neosporno veliki gol igrač i stoga je i za očekivati da se sve vrti oko njega i Jerteca koji je gotovo Benkov vršnjak. Oni su kralježnica momčadi koja je ispunila naš san – poručio je Mumlek koji se može podičiti da je u 1. HNL protivničke mreže zatresao 107 puta.

Davor Vugrinec Vuga, najbolji strijelac u Hrvatskoj koji je zabio 146 golova i spada među legende Grada i hrvatskog nogometa. Koji je za vrijeme nogometne karijere koju je oplemenio i reprezentativnim nastupima gradio i onu kolekcionarsku za dušu sakupivši respektabilnu zbirku. Zbirku slika koju izložbama daje na uživanje svima koji vole umjetnost, nije krio svoje raspoloženje vračanjem nogometa u gradu Baroka na veliku scenu.

'Noga mi je u katastrofalnom stanju, ali moje je da zabijam'
'Noga mi je u katastrofalnom stanju, ali moje je da zabijam'

'Imali smo najveću posjećenost'

- Nakon sedam godina Varaždin je ponovo dobio prvoligaša, što je velika stvar, jer nogomet je globalni sport. Kroz ovu drugoligašku sezonu smo bili najzreliji i zato smo do cilja stigli prije Šibenika, koji se pokazao dobrim takmacom i želim im da i oni uđu u najelitnije društvo. No, ono po čemu se rijetko koji grad može mjeriti s Varaždinom je ljubav Varaždinaca prema nogometu. Kroz sezonu imali smo najveću posjećenost od svih drugoligaša a i u samom smo vrhu među gradovima u kojima se igra prvoligaški nogomet - kazao je Vugrinec koji u Varaždinu obnaša dužnost potpredsjednika.

- Nogomet nije samo sport to je za gledatelje i antistresna terapija, jer uživanjem u potezima, golovima…čovjeka odmara od svakodnevnih briga. Fenomen nogometa se ogleda u tome što nema klinca koji si ne poželi da postane poznati igrač. Nisu samo djeca ta koja se poistovjećuju s nogometašima jer kroz ovaj sport se brišu dobne granice. Da ne treba gledati godine nego ono što pojedini sportaš daje, najočitiji je primjer Leon Benko. Zdrav život posvećen sportu pomiče granice, kao i želja. On i Jertec su bili glavni nositelji igre i zato im od srca zahvaljujemo za sve što su dali tijekom sezone - kazao je Vuga.

Varaždinske legende vole govoriti o školi nogometa u njihovom gradu. Uglavnom svi se slažu da je on pri vrhu, jer je dala mnoga prepoznatljiva imena. No, neki, poput Ognjena Vukojevića nisu nikada navukli dres seniorske momčadi, već su nakon juniorskog staža afirmaciju potražili izvan grada gdje su nogometno „izbrušeni“.

Popularni Ogi, koji je 55 puta nosio kockasti dres A selekcije Hrvatske uvijek rado dođe u grad u kojemu je naučio nogometne korake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani