Obavijesti

Sport

Komentari 21

Split do povijesnog polufinala Kupa: Visoki poraz Štimčevih

Split do povijesnog polufinala Kupa: Visoki poraz Štimčevih
1

Efikasna momčad Splita izborila je prvo polufinale Hrvatskog nogometnog kupa u povijesti kluba nakon što je i u uzvratu na Stanovima svladala Zadar 4-1 (uk. 5-1)...

VIDEO

Prije dva tjedna potop travnjaka zbog ogromnih količina kiše spriječio je uzvrat četvrtfinala Kupa između Zadra i Splita na Stanovima. Ovu srijedu momčadi su napokon odigrale svoju utakmicu na Stanovima, a domaća momčad pretrpjela je potop u prenesenom smislu riječi.

Splitovci su vrlo efikasnom igrom svladali Zadrane 4-1 i tako s ukupnih 5-1 najavili gradski derbi u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka. Prvo je to polufinale u povijesti za momčad s Parka mladeži, a do njega su došli sa stilom.

Ubitačan Split: Dva udarca, dva gola

Planovi Igora Štimca i njegova Zadra zasigurno su pali u vodu nakon manje od četiri minute igre. Antonio Mršić izveo je slobodnjak s desne strane s 30-ak metara i pogodio prvi kut. Mršić je bio strijelac i u prvoj četvrtfinalnoj utakmici te se pokazao ključnim čovjekom u slavlju crvenih.

Pokušali su domaći odgovoriti šansama koje su stigle prebacivanjem igre. Pucali su Gabrić i Mišić, gola nije bilo. I onda je Split ponovno zabio iz drugog šuta u okvir. Marko Rog proslijedio je korner s lijeve strane glavom na drugu stativu, a tamo Dražen Bagarić iz blizine nije imao težak zadatak pogoditi za 2-0.

U samoj završnici prvog dijela Bagarić je, kako se činilo prema snimci, izborio penal za goste nakon konfuzije u zadnjoj liniji domaćih poslije koje je izbio sam na Gluića. Golman Zadra ušao je koljenom u duel, ali sudac Ante Vučemilović-Šimunović samo je odmahnuo rukom.

Blitz-krieg u nastavku za visoku pobjedu

Nije to previše smetalo Splitu koji je u drugom dijelu pokazao kakve snage ima u napadu. U 61. minuti Mršić je zabio svoj drugi gol lijepim lobom nakon asistencije Cikalleshija, a već u sljedećoj minuti i Cikalleshi je poentirao prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca.

Bila je to kontra nakon što je Lovre Čirjak izbio pred Zagorca u prvoj pravoj šansi Zadra na utakmici, no golman Splita sjajno mu je ušao u šut. Čirjak je do kraja ipak dočekao svoj trenutak slave. Osam minuta prije kraja zabio je počasni gol za domaće iz fino izvedenog slobodnjaka s 20-ak metara za konačnih 4-1.

Posljednji put Zadar je dobio Split još 9. kolovoza 2013. u Parku mladeži. Tada je u sklopu MAXtv Prve lige bilo 1-0 za goste koji su posljednjih pola sata igrali s igračem više. Otad je Split zaredao sedam pobjeda u osam utakmica, a jedini dvoboj u kojem nisu slavili bio je posljednji prvenstveni, remi u prosincu na Stanovima (1-1).

Prve utakmice polufinala Kupa igraju se 8. travnja, kada Dinamo dočekuje Rijeku, a Split ide u goste Hajduku na Poljud. Uzvratne utakmice igraju se 22. travnja, a finale je 20. svibnja.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

  • Zadar - Split 1-4 (ukupno 1-5) (Čirjak 82' / Mršić 4', 61', Bagarić 30', Cikalleshi 62')

Polufinalni parovi: (8./22. travnja):

  • Dinamo - Rijeka
  • Hajduk - Split

Kronologija: Zadar - Split 1-4 (ukupno 1-5)

  • 90+1' KRAJ! Split je lakoćom svladao Zadar 4-1 i s ukupnih 5-1 izborio polufinale Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka.
  • 90' Nova šansa za Čirjaka kojemu je Pešić dao povratnu loptu na rub šesnaesterca, ovaj put puca Lovre preko gola.
  • 82' GOOOL! Lovre Čirjak krasno je prebacio živi zid iz slobodnjaka s 20 metara i od stative pogodio lijevi kut Zagorčeva gola. 1-4.
  • 73' Ivan Pešić odlično je probio lijevu stranu šesnaesterca i tražio Čirjaka u sredini, ali u posljednji trenutak Barbarić je izbio izvan granica terena.
  • 62' GOOOL! Sokol Cikalleshi zabija za 4-0! Razigrani crveni u nastavku, Albanac Cikalleshi koristi dodavanje Roga i s ruba šesnaesterca prizemnim udarcem pogađa suprotni kut.
  • 62' Lovre Čirjak u prvoj pravoj prilici za Zadar, Zagorac lijepo istrčava daleko od svog gola i skida šut igraču domaćih.
  • 61' GOOOL! Antonio Mršić stavlja točku na "i" lijepim lobom preko Gluića s 15-ak metara iskosa nakon što ga je fino proigrao Cikalleshi. Kraj priče za Zadar.
  • 60' Očekivano je tempo utakmice još više pao. Split je u međuvremenu mogao zabiti i treći gol u akciji sličnoj kao kod drugog gola, no Ante Erceg bio je u zaleđu.
  • 46' Počinje nastavak u kojem se očekuje da splitovci rutinski privedu utakmicu kraju.
  • POLUVRIJEME Split nakon prvog dijela vodi 2-0 iz jedina dva udarca u okvir gola. Imali su i Zadrani svoje (polu)šanse, ali nisu uspjeli pogoditi. Čini se da će u polufinalu Kupa biti splitski gradski derbi između Hajduka i Splita.
  • 45+1' Bagarić je presjekao jednu loptu domaćih u zadnjoj liniji i krenuo sam na Gluića koji ga ruši u šesnaestercu, ali Vučemilović-Šimunović odmahuje rukom na zahtjeve za penalom Splita. Čini se da je osječki sudac pogriješio, ali splitovci će to brzo zaboraviti jer praktički imaju osiguran prolazak u polufinale.
  • 30' GOOOL! Split povisuje na 2-0, Dražen Bagarić je strijelac! Nakon kornera s lijeve strane Marko Rog prebacio je s prve stative loptu glavom na drugu gdje je nečuvan bio Bagarić i iz blizine glavom zakucao loptu za 2-0. Čini se da je pitanje pobjednika riješeno.
  • 27' Darko Mišić prošao je po desnoj strani i primio daleku loptu sa sredine terena, ali nikoga nije bilo na prvoj stativi da proslijedi loptu u gol Splita.
  • 23' Nakon živahnog uvoda, tempo igre smirio se u posljednjih 15-ak minuta. Zadar ima više loptu u svom posjedu, ali obrana Splita ne dozvoljava neki ozbiljniji pokušaj prema svom golu.
  • 7' Domaći pokušavaju odmah odgovoriti. Pucao je Drago Gabrić s desetak metara iskosa u prvi kut, Zagorac je to obranio.
  • 4' GOOOL! Split vodi u Zadru! Antonio Mršić izveo je slobodnjak s desne strane s 30-ak metara i pogodio prvi kut. Mršić je bio strijelac i u prvoj četvrtfinalnoj utakmici te je crvenima donio veliku prednost. Zadar sad treba zabiti tri gola i ne primiti nijedan želi li proći dalje.
  • 1' Počela je utakmica na Stanovima. Teren je, za razliku od termina prije dva tjedna kad se prvotno trebala odigrati utakmica, u vrlo dobrom stanju. Sudi Ante Vučemilović-Šimunović iz Osijeka, sudac "vječnog derbija" na Poljudu prošli vikend.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...
LOVA DO KROVA

Forbes objavio listu najbogatijih sportaša: Srbin i Slovenac su na popisu, hrvatski sportaši nisu...

Zbog priljeva novca s Arapskog poluotoka, 50 najplaćenijih sportaša nikad nije više zarađivalo. Na vrhu liste je Cristiano Ronaldo, a među 50 najplaćenijih je čak 19 NBA košarkaša

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Dinamo trlja ruke! Kopenhagen izgubio derbi, 'modri' sve bliže plasmanu u doigravanje LP-a
POGLEDAJTE VIDEO

Dinamo trlja ruke! Kopenhagen izgubio derbi, 'modri' sve bliže plasmanu u doigravanje LP-a

Dinamu se moraju poklopiti još dva uvjeta. Prvi je da Real Madrid pobijedi Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka, a drugi je da Slavia Prag ne bude prvak Češke. I tu Dinamo dobro stoji