Obavijesti

Sport

Komentari 60

Vojnović i Glumac srušili Miku za europsko slavlje RNK Splita

Vojnović i Glumac srušili Miku za europsko slavlje RNK Splita
6

RNK Split prvi je od klubova krenuo u europska natjecanja. Split je na svom Parku Mladeži rezultatom 2-0 pobijedio armensku Miku u prvom pretkolu Europske lige...

VIDEO

Armenska Mika prema Transfermarktu triput manje vrijedi od  RNK Splita. No Splitovci su se vjerojatno morali pomučiti triput više nego što su mislili kako bi slomili goste iz Armenije. Split je prvi od hrvatskih klubova krenuo u europska natjecanja i u 1. kolu Europske lige pobijedio je Miku 2-0 golovima Glumca i Vojnovića.

Povijesna utakmica na Parku Mladeži

Split je nekako uspavano ušao u utakmicu i Armenci su imali zicer već u 5. minuti utakmice. Bio je ovo prvi europski nastup Splita na Parku Mladeži. Europu su igrali i 2011. protiv Domžala i Fulhama, no obje domaće utakmice igrane su u Dugopolju jer stadion nije imao licenciju.

Glumac i Vojnović za mir uoči uzvrata

Split se probudio i počeo igrati bolje, ali igrači Ivana Matića nekako su previše komplicirali u završnici. No zato nije komplicirao Tomislav Glumac koji je pred kraj prvog dijela glavom zabio za 1-0. U drugom poluvremenu Split je ponovno dominirao, ali mreže su mirovale. Sve do pred kraj utakmice. 

Tada je Aljoša Vojnović, možda i najbolji pojedinac utakmice, zabio za 2-0 i miran uzvrat u Erevanu koji se igra za sedam dana. 

- Presretan sam što sam zabio. Počeli smo igrati bolje nakon što je Glumac zabio prvi gol. Opustili smo se. Zaista ne vidim kako bi nas ono mogli ugroziti u uzvratu. Sigurno idemo dalj - rekao je Aljoša Vojnović.

Trener Splita: U uzvratu ćemo igrati bolje

Čestitke igračima na ostvarenom rezultatu. Vjerujem da će i igra biti bolja u sljedećoj utakmici, no zadovoljan sam rezultatom koji nam daje mir pred uzvrat. Prekidi su opet bili naš najbolji element. Ne bi bilo nezasluženo ni da smo slavili i s više golova razlike, rekao je trener Splita Ivica Matić i dodao:

- Psihološki teret ostavio je traga, nakon prvog gola su i njima ''popustile kočnice''. Previše se kompliciralo, u poluvremenu smo tražili brži protok igre i primopredaju i čim se to dogodilo sve je krenulo na bolje.

- Na gostovanju nas čekaju teški uvjeti, no ne tražimo alibi, tamo idemo s iskustvom ove utakmice i po nove bodove. Pokazali smo da smo bolja momčad i idemo po pobjedu i na gostovanju - dodao je Matić.

Gostujući trener: Split me nije iznenadio

Znali smo da je Split dobra momčad i da će to biti teška utakmica, nažalost nismo bili koncentrirani i zbog toga smo primili dva gola. Mogao je Split zabiti pred kraj i još koji, pogotovo jer smo loše stajali na terenu u tim trenucima, rekao je gostujući trener Aram Voskanjan, a na pitanje mogu li njegovi momci preokrenuti utakmicu za sedam dana, odgovorio:

- Velika je razlika između 1-0 i 2-0, no postoje šanse. Samo moramo igrati puno bolje nego danas. Split me nije iznenadio, znali smo da su to iskusni, kvalitetni igrači. Znali smo da imaju problema u obrani, no izgubili smo puno lopti u organizaciji igre - dodaje Voskanjan.

Europska liga, 1. pretkolo:

  • Split - Mika 2-0 (Glumac 39, Vojnović 87)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'