Obavijesti

Sport

Komentari 15

Zagorska cesta naprasno mu prekinula snove: 'Neću lagati, proživljavao sam tamne dane'

Zagorska cesta naprasno mu prekinula snove: 'Neću lagati, proživljavao sam tamne dane'
10

Craig Breen imao je velike ambicije ove sezone nakon drugog mjesta u Švedskoj. Sve je iznenada prekinula nesreća kraj Lobora. Otkazana je utrka koja se trebala održati ovaj vikend u rodnoj mu Irskoj

VIDEO

Smrt Craiga Breena (33), irskog vozača koji je u četvrtak oko 12.40 sletio s ceste između Starog Golubovca i Lobora u Hrvatskom zagorju i poginuo sudarivši se s drvenom ogradom, oplakuje automobilistički svijet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Poginuo Craig Breen 02:19

Zbog pogibije vozača iz irskog mjesta Waterford otkazan je reli Moonraker Forest koji se trebao održati ovaj vikend. Organizator Munster Car Club izrazio je sućut obitelji i prijateljima najveće irske relijaške zvijezde.

"Breenov talent za volanom mogao se mjeriti samo s njegovom ljubaznom i velikodušnom naravi izvan automobila. Unatoč uspjehu u WRC-u, Breen nikada nije zaboravio svoje korijene i ostao je duboko povezan sa svojom rodnom Irskom. Često se natjecao na lokalnim relijima i redovito se vraćao zajednici, podupirući niz mladih vozača u svojoj domovini", pišu na službenoj stranici WRC-a.

- U ime FIA-e, želim izraziti našu iskrenu sućut obitelji i prijateljima Craiga Breena nakon njegove smrti tijekom privatne nesreće na testiranju u Hrvatskoj. Naše misli i molitve su s njegovim voljenima i cijelom Rally zajednicom u ovom teškom trenutku - rekao je predsjednik Svjetske automobilističke federacije Mohamed Ben Sulayem, kojem je prije nešto više od mjesec dana u prometnoj nesreći preminuo sin Saif, bivši vozač Formule 4.

POGLEDAJTE VIDEO: MJESTO GDJE JE PREMINUO SVJETSKI PRVAK

Breen je na zimskom reliju u Švedskoj u veljači osvojio drugo mjesto iza pobjednika, Estonca Otta Tänaka. Prvoga je dana vodio za 7,7 sekundi, bio je euforičan i obračunao se s kritičarima zbog slabije prošle sezone u kojoj je završio na sedmom mjestu.

Poznati irski reli prvak Craig Breen poginuo na WRC treningu kod Lobora, arhivske fotografije

'Nosim srce na rukavu'

- Nedostajao mi je taj osjećaj. Ja sam blagi mali čovjek, ali ne možete ovo izbaciti iz mene. Nedostajalo mi je. Nemate pojma o najtamnijim danima koji su se događali ove godine. Srećom, jašem na valu kad je dobro, ali također jašem i nizbrdo. Nosim srce na rukavu i govorim kako jest. A svi ovi go*nari za tipkovnicama, koji misle da znaju bolje, na kraju dana nemaju pojma - govorio je Breen, prenosi portal Dirtfish.

- Neću vam lagati, prošle godine bilo je tamnih vremena, tamnih dana. Mučio sam se. Živim u trenutku, ja sam jedan od onih koji žive od dobrih trenutaka, a nisam ih imao. Vraćao sam se na trenutke u kojima sam mogao bolje. Mislio sam da bih trebao ozbiljno uživati u vožnji i vikend u Švedskoj pružio mi je sve lijepe osjećaje koji me tjeraju da ustanem rano ujutro i nasatvim ovo raditi - dodao je nedavno Craig.

Poznati irski reli prvak Craig Breen poginuo na WRC treningu kod Lobora, arhivske fotografije

'Ne dopustite da vas itko ikad ponizi'

Bio je svjetski juniorski prvak u WRC-u i SWRC-u s Ford Fiestom. Ove je sezone prešao na Hyundai s kojim je imao nesreću prije samo desetak dana u Portugalu, kad se prevrnuo na makadamskoj cesti, a prije 11 godina na Siciliji mu je poginuo suvozač.

Nažalost, kišni uvjeti zagorske ceste njemu su oduzeli život. Devet puta stajao je na pobjedničkom postolju, a relijaškom svijetu ostavio je snažnu motivacijsku poruku:

- Ne dopustite da vas itko ikada ponizi jer samo vi znate svoj pravi potencijal.

Poznati irski reli vozač Craig Breen poginuo na treningu u Loboru
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe