Sport

Komentari 4

Zagreb je unatoč svim porazima izborio drugi krug Lige prvaka!

Zagreb je unatoč svim porazima izborio drugi krug Lige prvaka!

Rukometni prvaci Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će šansu za barem još dvije utakmice u nokaut fazi Lige prvaka jer je EHF izmijenio pravila o ulasku u nokaut fazu

Usred prvog kruga rukometne Lige prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji EHF se sjetio promijeniti format natjecanja za ovu sezonu, što je dobra vijest za hrvatske klubove.

Umjesto da prva dva kluba iz obaju skupina idu direktno u četvrtfinale, klubovi od treće do šeste pozicije u osminu finala, a posljednja dva ispadaju, baš će svi klubovi igrati osminu finala, javljaju iz krovne europske rukometne organizacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvoje Horvat o kvalifikacijama za OI

Zagrebaše će ta vijest osobito razveseliti jer su uvjerljivo najlošija momčad Lige prvaka s osam poraza u isto toliko utakmica i gol-razlikom -55. I rukometašice Podravke imaju najlošiji učinak u cijeloj Ligi prvaka, ali ipak imaju jednu pobjedu.

Kostur će se formirati tako da prvoplasirani klub iz skupine A ide na posljednjega iz skupine B, A2 na B7 i tako dalje.

Konkretno, to bi za zagrebaše moglo značiti da će igrati protiv Karačićeva Kielcea ili Flensburga, koji su izjednačeni na vrhu skupine A. Dakako, ne izbjegnu li u međuvremenu posljednje mjesto.

Što se "kokica" tiče, njima se smiješi sudar s Metzom Ćamile Mičijević i Ivane Kapitanović ili mađarskog Ferencvarosa. Bod manje od njih ima ruski Rostov.

Osmina finala trebala bi se igrati 6./7. i 13./14. ožujka (rukometašice), odnosno 31. ožujka/1. travnja i 7./8. travnja (rukometaši). 

Vlah otišao u Celje

Dan nakon utakmice Celja i Zagreba (29-28) u Sloveniji Aleks Vlah (23), povremeni slovenski reprezentativac, napušta momčad Vlade Šole i odlazi baš u Celje, kod Tomaža Ocvirka.

Srednji vanjski je u Zagrebu proveo protekle dvije godine, a za Celje je potpisao trogodišnji ugovor.

- Pregovarao sam s Celjem još dok sam bio u Kopru, oduvijek je bilo zajedničkog interesa. U međuvremenu sam otišao u PPD Zagreb, ali ponovno se otvorila prilika i drago mi je da se konačno susrećemo. Imao sam još nekoliko ponuda iz inozemstva, ali uvjeren sam da je Celje pravi klub za moj daljnji razvoj - rekao je Vlah.