Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zagrebov ortoped - hokejaš osvojio je naslov i davne 1996.

Zagrebov ortoped - hokejaš osvojio je naslov i davne 1996.
9

MARIN MILJAK Trener hokejaša Zagreba, koji su prekinuli dominaciju Medveščaka, kaže: ‘Kad se netko ozlijedi na treningu, odmah to zbrinem’. Odveo je "veprove" do prvog naslova u 23 godine

VIDEO

Slavlje još traje, dugo neće prestati. Pokazali smo da smo najjači hrvatski klub kad su u pitanju domaći igrači, kaže nam Marin Miljak (39), trener KHL-a Zagreb, kluba koji je u četvrtak, nakon 23 godine, postao prvak Hrvatske.

“Veprovi” su pred prepunim tribinama klizališta na Zagrebačkom velesajmu prekinuli devetogodišnju dominaciju Medveščaka u prvenstvu pobjedom u petoj utakmici finala doigravanja.

- Naš se klub nikad nije uspio nametnuti pokraj Medveščaka, ali je velik po proizvodnji. Većina reprezentativaca potekla je iz našega kluba. Pa i dečki koji su igrali u Medveščaku dugo su bili kod nas i vezani su uz klub. Zato je i njima na neki način bilo drago što smo osvojili naslov, veselili su se. Mi smo rasadnik talentiranih igrača - govori trener Miljak.

Zadnji naslov Zagreb je osvojio davne 1996., kad se dobar dio igrača koji su jučer osvojili zlatnu medalju nije ni rodio. No Marin je bio dio i te šampionske momčadi. I ne samo on!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, osvojio sam naslov kao igrač, a sad kao trener. Sa mnom je u momčadi bio Igor Jačmenjak (39), koji je sad slavio kao igrač. Pa to je priča za holivudski scenarij - kaže čovjek koji je dvije godine na klupi hokejaša Zagreba.

I to se dogodilo! Medveščak više nije najbolji u Hrvatskoj
I to se dogodilo! Medveščak više nije najbolji u Hrvatskoj

Tek neznatno ranije završio je specijalizaciju za ortopeda i radi kraj drugoga zagrebačkog klizališta, na Šalati.

- Kao igrač povremeno sam se ozljeđivao i tako se zaljubio i u medicinu. Ali nema šanse da netko izgura hokej iz srca. Oba posla radim puno radno vrijeme, ali ljubav čini čuda, pa tako i ljubav supruge, koja tolerira što me ne viđa toliko često - kaže Miljak, koji medicinsko znanje koristi u hokeju:

- Član sam liječničke komisije saveza, pa mi se javlja puno igrača. Kad se dogodi ozljeda na treningu, odmah to zbrinem. Netko nekoga otvori, zašijem to. Ili ako posumnjam na prijelom, šaljem na pretrage. Znam te dečke ‘100 godina’, trenirao sam ih i u mlađim kategorijama - kaže Miljak.

Što će ovaj naslov prvaka značiti za budućnost kluba?

- Novac sponzora ne bi promijenio filozofiju da se oslanjamo na domaće igrače. Uložili bismo u bolje uvjete na klizalištima, da nam ne bude tako kratka sezona kao sad. Sad očekujemo i veći priljev novih članova, možda i povratak nekih bivših igrača i novi zalet - kaže Marin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.