Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zakon braće: Cibonini Omišani protiv zadarskih Hercegovaca

Zakon braće: Cibonini Omišani protiv zadarskih Hercegovaca
1

BRATSKI DERBI Počinje nova sezona košarkaške regionalne lige, a vječni derbi Zadra i Cibone obilježit će braća. Žižići su s jedne, a Ramljaci s druge strane...

VIDEO

Zvuči lagano, ali mukotrpan je posao uskladiti se s ostatkom ekipe, čak i kad je brat s tobom, kaže Andrija Žižić, najstariji brat vječnog derbija hrvatske košarke.

Sutra počinje nova sezona regionalne lige, a Zadar i Cibona u 17 sati poslat će na parket dva para braće. Ivan i Marko Ramljak s domaće, zadarske strane, a Ante i Andrija Žižić u gostujućim, Ciboninim dresovima.

- Super je igrati i trenirati s Antom. I on je dio te pozitivne priče koja se stvara oko Cibone, a na treningu se vidi koliko mu znači trenirati sa mnom. Stvarno taj neki naš rivalitet izvuče dodatnu snagu iz njega - hvali Andrija (35) brata Antu (18).

Baš ta razlika u godinama govori koliko je drukčiji odnos među braćom iz derbija. Ivan (25) i Marko (22) generacijski su puno bliži od Žižića.

- Andrija je Anti sad poput oca. Druga je to priča, puno je iskusniji, a znaju svi da je tu došao prvenstveno pomoći Ciboni u razvoju mlađih igrača poput svojeg brata - uspoređuje Ante Nazor, trener Zadra, taj rivalitet.

- S druge strane, Ivan i Marko praktički su u istoj situaciji. I jedan i drugi tu su da bi napredovali, da bi napravili iskorak, po svojem stilu igre s puno trke i snalažljivosti na otvorenom terenu, to sigurno mogu napraviti u Zadru - objasnio je splitski stručnjak, koji je već trenirao Ramljake, prije šest godina u dresu Posušja.

Lani su u Kupu Krešimira Ćosića Ramljaci bili na suprotnim stranama, baš kao i Baraći - Boris u Zadru, a Stanko u Cedeviti. Žižići su se našli jedan protiv drugog prije dvije godine, kad je Ante odradio tri minute igre za Split protiv Andrijine Cibone. Ovo će im biti prvo zajedničko iskustvo, zasad je ispunjeno optimizmom. 

- Složili smo vrlo zanimljivu ekipu, praktički na svakoj poziciji imamo po dva dobra rješenja, samo je šteta što nas stalno usporavaju sitne ozljede. Baš je i Ante imao manjih problema, ali kad se to konsolidira, mislim da će ovosezonska Cibona biti stvarno dobra ekipa - analizirao je Andrija Žižić.

Nije to htio reći naglas, ali svrstao bi zagrebački klub u društvo najjačih u ligi. Zadar ipak cilja nešto niže, ipak je ostao bez Josipa Sobina, svojeg najboljeg lanjskog igrača.

- Druga smo najmlađa momčad u cijeloj Jadranskoj ligi. Nadam se da će to publika prepoznati i pomoći nam već sutra - zaključio je Nazor.

“Dobri su bili Tomasi, Ružići, Delaši, a Žižići su najbolja kombinacija”

Poslije Dražena i Ace Petrovića, za Cibonu su igrali Marko i Ivan Tomas, a u Cedeviti su suigrači bili Ante i Mario Delaš. Zadarsku košarku krajem devedesetih nosili su Tome i Jurica Ružić, a sve njih Andrija Žižić dobro je upoznao.

- Dobri su svi, ali nadam se da će se pokazati kako su Žižići ipak najbolja kombinacija - komentirao je Andrija ostalu košarkašku braću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu