Sport

Komentari 59

Suspendirali NK Zagreb: Prijeti im i izbacivanje u najniži rang

Suspendirali NK Zagreb: Prijeti im i izbacivanje u najniži rang

Zagreb je Ivanu Krstanoviću dužan oko 600.000 eura od transfera u Dinamo. Vrhovni sud presudio je u Ivanovu korist, a Disciplinska komisija suspendirala je Zagreb

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza suspendirala je Nogometni klub Zagreb. Klub iz Kranjčevićeve ne smije igrati u Prvoj HNL dok ne isplati dug Ivanu Krstanoviću.

Zagreb je svom bivšem napadaču dužan oko 600.000 eura od transfera u Dinamo iz 2011. godine. U ugovoru sa Zagrebom Krstanoviću je stajalo kako mu klub mora isplatiti 40% od budućeg transfera, no to do danas nije učinjeno.

Krstanović je svoj bivši klub tužio Arbitražnom sudu HNS-a, proces je trajao više od tri godine, vukao se čak i po civilnim sudovima da bi došao čak do Vrhovnog suda. A tamo je odlučeno, kao i na svim prijašnjima, da Zagreb mora isplatiti Krstanovića.

Zagreb na odluku više nema pravo žalbe, a posljedično tome reagirala je i Disciplinska komisija HNS-a čiji je predsjednik Saša Pavličić. Ne odigra li Zagreb dvije utakmice u HNL-u bit će izbačen u najniži rang natjecanja.

Zagreb bi u 12. kolu Prve HNL trebao igrati protiv Lokomotive 19. listopada u 15 sati. Do tada ima priliku platiti dug sadašnjem igraču Rijeke.

Najčitaniji članci