Sport

Komentari 3

Zbog koronavirusa odgođeno Svjetsko atletsko prvenstvo!

Zbog koronavirusa odgođeno Svjetsko atletsko prvenstvo!

Natjecanje se trebalo održavati od 13. - 15. ožujka, ali će se ono odgoditi za 12 mjeseci.  Naime, organizatori su poslušali savjet Svjetske zdravstvene organizacije...

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici u Nanjingu otkazano je zbog koronavirusa u Kini. Natjecanje se trebalo održavati od 13. - 15. ožujka, ali će se ono odgoditi za 12 mjeseci.  Naime, organizatori su poslušali savjet Svjetske zdravstvene organizacije i odbili ponude drugih gradova koji su htjeli biti domaćini. 

Koronavirus ubio je više od 130 osoba u Kini i proširio se na 16 zemalja svijeta. Ukupno je njime zaraženo oko 6.000 osoba, a za taj virus ne postoji lijek. Epicentar pojave virusa je kineski grad Wuhan, oko 600 km udaljen od Nanjinga.

U srijedu je WHO objavio i kako 'cijeli svijet treba biti na oprezu', a organizatori natjecanja su potvrdili upozorenja:

- WHO je potvrdio da je nivo virusa u Kini i dalje u svijetu i dalje zabrinjavajuć te nema potrebe forsirati održavanje nekog velikog okupljanja koje je moguće odgoditi - objasnili su atletski čelnici, pa dodali:

- Zahvaljujemo se gradovima koji su se prijavili kao zamjena za Nanjing, ali zbog straha od virusa i izvan Kine, odlučili smo se za odgodu natjecanja. U ovom trenutku tražimo datum u 2021. kada će se prvenstvo održati. 

Inače, 2018. prvenstvo je održano u Birminghamu, dok će 2022. biti u našem susjedstvu - u Beogradu. 

Inače, prema istraživanju BBC-a, Koronavirus se izvan Kine proširio na: Finsku, Francusku, Njemačku, Nepal, UAE, Tajland, Šri Lanku, Maleziju, Singapur, Kambodžu, Vijetnam, Tajvan, Japan, Južnu Koreju, Australiju, SAD i Kanadu.

Najčitaniji članci