Obavijesti

Sport

Komentari 10

Željko Šakić (26): Anonimac za mjesec dana postao zvijezda

Željko Šakić (26): Anonimac za mjesec dana postao zvijezda
1

Odbačeni junior Cibone Željko Šakić (26) najbolji je strijelac i vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača najjače europske košarkaške lige. Htio se ostaviti košarke...

VIDEO

Čudno je... Prije mjesec dana skoro nitko nije znao za mene, kaže Željko Šakić, koji je sezonu započeo gledajući Cibonu na tribinama Draženova doma, a sad u Manresi hara španjolskom ACB ligom.

Deset godina proveo je u mlađim uzrastima Cibone, bio jedan od najtalentiranijih igrača koje je imala, ali kad je došao na prag prve momčadi, ljubav je pukla.

- Svi su mi govorili kako sam odličan, da ću igrati u NBA ligi... Bio sam mlad i lud, htio sam što više napraviti što prije, a to tako ne ide. Igrao sam za Ciboninu drugu momčad, a razmišljao o Realu i Barceloni. Nisam bio na istoj valnoj duljini s trenerom Pinom Grdovićem. Posvađali smo se, pa su me udaljili iz kluba - prisjetio se Šakić.

Razočaran, htio se čak ostaviti košarke, koja mu se zgadila, i posvetiti faksu. Ipak, priliku mu je dala Dubrava, nakon čega je igrao u Zrinjskom i Širokom, pa u talijanskom Montegranaru. Ovog je ljeta radio na sebi kao nikad dosad. No vrijeme je prolazilo, a nitko ga nije zvao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Od sredine svibnja do sredine listopada sam čekao, već sam bio ljutit, a onda se javila Manresa. Od prve utakmice sve je krenulo dobro. Presretan sam jer znam koliko sam se trudio. Priliku sam dobio kad sam se već prestao nadati. Bog sve vidi - rekao je Šakić.

Već u drugoj utakmici zabio je 29 koševa. Nakon pet odigranih prvi je strijelac ACB lige s prosjekom od 16,2 koša i vodeći u poretku za MVP-a lige.

Sad će sigurno biti i na radaru reprezentacije.

- Nemam riječi koliko bi mi značilo zaigrati za repku u mom gradu, bilo bi to ostvarenje sna!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener