Obavijesti

Sport

Komentari 13

Žestoki rurski derbi pripao je Borussiji, Bayern opet sjajan...

Žestoki rurski derbi pripao je Borussiji, Bayern opet sjajan...
1

Sjajnu utakmicu odigrao je Bayern Nike Kovača koji je 'nakantao' Nürnberg na domaćem terenu. U ljutom njemačkom derbiju između Schalkea i Dortmunda slavili su gosti s 2-1

VIDEO

U utakmicama 14. kola Bundeslige Bayern je bio uvjerljiv u bavarskom derbiju, Borussia Dortmund slavila je u rurskom derbiju, a Andrej Kramarić zabio i asistirao u remiju Hoffenheima.

Čini se kako je Niko Kovač napokon pronašao pravi recept za uspjeh na klupi Bayerna koji je pobijedio Nürnberg 3:0 na Allianz Areni i tako svojim navijačima pružio posebno slatko slavlje u bavarskom derbiju. Također, minhenskom velikanu ovo je bio treći uzastopni trijumf u deset dana!

Robert Lewandowski bio je dvostruki strijelac, a zabijao je nakon odbijanaca u 9. i 27. minuti za dva gola prednosti domaćina s kojima se otišlo na odmor. U nastavku je gol pridodao i neuništivi Franck Ribery koji je u 57. minuti iskoristio nespretnost gostiju i zabio drugi ligaški gol u sezoni.

Rurski derbi otišao na stranu Dortmunda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim bavarskog, u Gelsenkirchenu je odigran puno atraktivniji rurski derbi u kojem je Borussia Dortmund slavila kod Schalkea 2:1.

Gosti su poveli već u 7. minuti kada je Delaney zabio glavom nakon ubačaja Reusa iz slobodnog udarca, ali radilo se o prvom i posljednjem udarcu u okvir gola u prvom dijelu.

Bundesliga - Schalke 04 v Borussia Dortmund

Rudari su puno bolje ušli u drugo poluvrijeme i imali premoć u posjedu lopte i prilikama pred golom te došli do poravnanja u 61. minuti nakon što je Reus skrivio penal, a uspješan s 11 metara bio Caligiuri.

Usprkos lošijoj igri i podređenosti u većem dijelu nastavka, Borussia je uspjela vratiti prednost na svoju stranu. Strijelac je bio englesko čudo od djeteta Jadon Sancho koji je u 74. minuti sjajno prošao suparnike i iskosa poslao loptu pored Fahrmanna.

Kramina dominacija

Andrej Kramarić imao još jedan sjajan nastup u dresu Hoffenheima za koji je zabio gol i u osmoj uzastopnoj utakmici i tako svojoj momčadi donio bod iz Wolfsburga (2:2).

No, hrvatski napadač nije bio samo strijelac, već i asistent za gol Belfodila kojim je njegova momčad povela u 4. minuti. 

Vukovi su preokrenuli autogolom Bičakčića iz 28. minuti i zgoditkom Ginczeka iz 31. minuti, a u 71. Kramarić se našao na pravom mjestu i zabio s pola metra udaljenosti nakon što mu je loptu glavom spustio Kaderabek. 

Josip Brekalo za Wolfsburg je igrao od 66. minute.

Bayer Leverkusen je pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 pobijedio Augsburg golom Alarija iz 75. minute, a Freiburg s 3:0 bio bolji od RB Leipziga zahvaljujući golovima Petersena, Waldschmidta (11 m) i Frantza.

Cijelu utakmicu za Bayern Leverkusen odigrao je hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj na poziciji desnog beka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu