Sport

Komentari 3

Žižić je liječnike pitao kako je završila utakmica! Pustili su ga s Odjela za intenzivnu njegu...

Žižić je liječnike pitao kako je završila utakmica! Pustili su ga s Odjela za intenzivnu njegu...

CT glave pokazao je da nema oštećenja, naš se košarkaš probudio u bolnici, samostalno pije i razgovarao je s liječnikom, prenose izraelski mediji

Najvažnija vijest iz Izraela dva sata nakon šokantnih slika pada u nesvijest na utakmici glasi: Ante Žižić (25) je dobro!

Naime, izraelski mediji, koji u kontaktu s klubom i bolnicom prate njegovo stanje, izvijestili su da se naš košarkaš probudio.

NBA: Philadelphia 76ers at Cleveland Cavaliers

- Došao je k svijesti nakon što je stigao u bolnicu, prvi CT pregled mu je uredan, a Žižić i samostalno pije i razgovarao je s liječnikom. Čak ga je pitao kako je završila utakmica! To su dobre vijesti - potvrdio je glasnogovornik kluba.

Prebacili su ga s Odjela za intenzivnu njegu bolnice Ichilov u Kliniku za traumatologiju u Tel Avivu i ostat će na promatranju preko noći. No, čak bi ga liječnici mogli pustiti na kućnju njegu tijekom utorka, nakon nastavka pretraga.

Sama je utakmica završila dramatično, pobjedom Hapoela iz Haife 123-114 nakon dva produžetka, a produžetak je Žižićevoj momčadi donio baš njegov suigrač koji ga je pratio do kola Hitne pomoći i čija je supruga išla s Antom i u bolnicu, Scottie Wilbekin. No, Maccabi je ipak izgubio.

Podsjetimo, stanka je trajala 20 minuta nakon što je Žižić pao i udario glavom o pod te izgubio svijest. No, u dogovoru s oba kluba, čelnici lige su zbog prenatrpanog rasporeda odlučili da se ipak nastavi igrati. Maccabijev trener Avi Even najprije je govorio:

- Nemam pojma kako možemo nastaviti igrati.

A potom je okupio potresene igrače i održao im motivacijski govor, da odigraju to do kraja, unatoč panici i zabrinutosti za suigrača i prijatelja.

- Rezultat je bio manje važan. Mentalno smo se sasvim ispraznili. Ponosan sam na trud svojih igrača, ali razmišljali smo samo o Anti, sve drugo bilo je nevažno. Mi smo kao obitelj, živimo zajedno cijeli dan, igrači su mi kao djeca i zdravlje je iznad svega - rekao je trener nakon utakmice.

- Zajedno sa svim ljubiteljima sporta, zabrinuto pratim Žižićevo stanje i šaljem mu najljepše želje. U kontaktu smo s klubom i na usluzi što god im treba - rekao je izraelski ministar kulture i sporta Hili Trooper.

Najčitaniji članci