Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zlaja: Falio je završni 'touch'... Ali i dalje sam optimist za Tokio

Zlaja: Falio je završni 'touch'... Ali i dalje sam optimist za Tokio

Prvo poluvrijeme bilo je savršeno, ali teško je tako igrati 60 minuta. Očekivao sam pad, ali i da ćemo se dići. Vjerujem da ćemo pobijediti Portugal i Tunis i kvalificirati se na Olimpijske igre, kaže Zlatko Horvat

Činilo se da su Francuzi 'passe', da ćemo pobijediti u Montpellieru i napraviti ogroman korak prema kvalifikaciji za Olimpijske igre u Tokiju, ali trebalo se igrati još 20 minuta. Dovoljno da domaćini sve okrenu.

Tako je i bilo. Francuska je pobijedila 30-26, dala gasa u završnici kad Hrvatska nikako nije mogla do gola i na koncu to izgleda uvjerljivije nego što je bilo dobar dio utakmice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Rukometaši uoči kvalifikacija za OI 03:08

- Prvo poluvrijeme je izgledalo savršeno, pokretljivo u obrani. Nisu mogli naći rupu. Naravno, teško je tako igrati 60 minuta. Probao je izbornik s rotacijama, moramo biti svježi i nije lako. Falio je završetak, tih 15-ak minuta pred kraj kako smo pali. Očekivao sam pad, ali i da ćemo se dići - rekao je Zlatko Horvat za RTL.

- Falila su nam ta dva, tri gola da se vratimo u ritam. Nismo uspjeli, ali moramo sve te dobre stvari memorirati, ispraviti što nije bilo dobro i sutra krenuti dobro. I nastaviti do zadnjeg sudačkog zvižduka - dodao je.

Nažalost, to su Francuzi... Ali, ostao je optimizam za Portugal i hrvatsko 'biti ili ne biti' za Tokio
Nažalost, to su Francuzi... Ali, ostao je optimizam za Portugal i hrvatsko 'biti ili ne biti' za Tokio

Što se dogodilo da upadnemo u takvu crnu rupu od samo tri gola u zadnjih 15 minuta, kad smo primili čak 10?

- Bilo je dosta isključenja pa ti to malo uzme ritam. Bilo je laganih golova pa se nismo uspjeli izvući. Francuska je to. Malo je falilo da promijenimo ritam, da vratimo utakmicu na naš mlin. Nije nam pošlo za rukom, ali optimističan sam za ovaj turnir - kaže Zlaja i nastavlja:

- Vjerujem da ćemo sutra pobijediti pa, uz pobjedu protiv Tunisa, kvalificirati se. Nije to lako, Portugal je odlična momčad, jako su se digli u zadnjih par godina i to su pokazali na svim ovim turnirima. Morat ćemo biti jako koncentrirani.

Izbornik: Laki golovi, isključenja i tu se više nismo mogli snaći...
Izbornik: Laki golovi, isključenja i tu se više nismo mogli snaći...

Dobrim dijelom utakmice izgledalo je bolje nego na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, gdje smo podbacili.

- Kad nešto loše napraviš, želiš dokazati svima, sebi i navijačima, da nismo zaboravili igrati. Što se tad dogodilo nema veze, bilo je lijepo vidjeti prvo poluvrijeme, pa i u drugom je bilo dosta dobroga, samo je falio onaj završni 'touch' - zaključio je Zlatko Horvat.

Kozina: Falilo je i sreće

- Malo je zafalilo snage. Igrali smo duboku pokretljivu obranu u kojoj se ekstremno troši. Stvarno smo od početka nabili tempo i diktirali ga. Promašili smo par zicera, imali nekoliko nesretnih odluka na našu stranu i malo nam je zafaillo i sreće da privedemo utakmicu onako kako smo htjeli - rekao je Krešimir Kozina, jedan od najboljih igrača utakmice.

- Imao sam odličan osjećaj prije utakmice, još bolji na poluvremenu. Osjećali smo se moćno, da smo sve pročitali, i onda ovo. Eto, to je sport - rekao je i najavio utakmicu protiv Portugala:

- Znamo što nas čeka. Jednako kvalitetna reprezentacija kao Francuska, ali uvijek si dobar onoliko koliko si bio dobar na zadnjoj utakmici. Nadam se da ćemo se poslije sutrašnje utakmice nazvati pobjednici.