Obavijesti

Sport

Komentari 42

Zoran Mamić ima korona virus! Dinamo strahuje da nije jedini

Zoran Mamić ima korona virus! Dinamo strahuje da nije jedini

Trener Dinama u utorak je doznao rezultate testiranja, pozitivan je na COVID-19, ali se osjeća dobro. Momčad bi protiv Wolfsbergera i Istre 1961 trebao voditi Damir Krznar

VIDEO

Zoran Mamić (49) pozitivan je na korona virus, potvrdio je Dinamo. Trener Dinama osjeća se dobro, a momčad bi protiv Wolfsbergera, kao i u nedjelju protiv Istre 1961, trebao voditi njegov pomoćnik Damir Krznar (48). On i Alen Peternac (48).

Pozitivan je i jedan igrač, čije ime ne smijemo otkriti zbog zaštite osobnih podataka, kao i jedan član Mamićeva stručnog stožera.

Oni su osjetili blage simptome po povratku s utakmice protiv moskovskog CSKA prošli tjedan pa su upućeni na testiranje i dobili pozitivan nalaz, izvijestili su iz Maksimira.

Podsjetimo, jedan je igrač bio pozitivan i prije Feyenoorda.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci nakon boda u Moskvi

Pokretanje videa...

Dinamovci nakon boda u Moskvi 03:23

U Dinamu strahuju da bi moglo biti još zaraženih. U utorak se testirao ostatak momčadi i stručnog stožera. To je bilo ono obavezno Uefino testiranje uoči utakmice. Rezultati će biti u srijedu. Dakle, još bi netko mogao otpasti za utakmicu s Austrijancima...

Mamić nije bio u utorak na Maksimiru na predstavljanju zaklade "Nema predaje", već je, znakovito, kao predstavnik stručnog stožera došao Damir Krznar.

Pisali smo o posebnim mjerama protiv korona virusa u Maksimiru, ali dinamovci puno putuju, imaju obitelji, djevojke, žene, prijatelje, djecu u školama i vrtićima... Nemoguće je to stalno držati pod nadzorom.

 Inače, svim se igračkim kategorijama mjeri temperatura po dolasku na stadion - od limača do seniora. Jasno, i svima onima koje ulaze u prostor stadiona. Stotine stranica su dosad ispisane s tjelesnom temperaturom igrača po danima.

Mamić će krenuti s dva krila, a Kastrati ipak neće igrati beka...
Mamić će krenuti s dva krila, a Kastrati ipak neće igrati beka...
Dinamo se bori s koronom UV-C lampama, alkoholnim tepisima, igračima pod jezik vitamini...
Dinamo se bori s koronom UV-C lampama, alkoholnim tepisima, igračima pod jezik vitamini...

U Dinamu za dezinfekciju koriste i UV-C lampe, kupili su ih za svaki dio stadiona, posebno za kuhinju, nogometnu školu, svlačionice na južnoj tribini, hotel, u prostorijama uprave. Gotovo su identične onima kakve koristi bolnica u Sisku za dezinfekciju sala za operacije. Razlika je u tome što su u bolnici roboti s UV-C lampama, a u Dinamu UV-C lampe na kotačima.

Jedna lampa stoji oko 15.000 kuna, a Dinamo ima pet takvih. Svaka lampa ima tablet, spremačica ga upali i nakon dvije minute mora izaći van. Kad tablet javi da smije ući, onda se tek ulazi jer je riječ o zračenju. Otprilike dezinfekcija s UV-C lampama traje oko pola sata, ovisno o veličini prostorije.

Europa League - Group K - CSKA Moscow v Dinamo Zagreb

Svaka svlačionica u Maksimiru ima aparat za vlaženje i čišćenje zraka, koji drži vlagu na 60 posto što je po sadašnjim kriterijima najbolji postotak vlage da se virus ne širi po zraku. Svaki taj aparat je za 100 kvadrata prostora. U Dinamu ga imaju i u trenerskoj kabini. Igrači Dinama koriste svlačionice maksimalno 15 minuta, svi kod ulaska nose maske, dezinficiraju ruke. Kad izađu van na trening, svlačionice se zrače.

Dinamo 'visio' i protiv lokosa, na terenu najglasniji Lauritsen, a na tribinama Papadopoulos...
Dinamo 'visio' i protiv lokosa, na terenu najglasniji Lauritsen, a na tribinama Papadopoulos...

Zabranjeno im je tuširanje u svlačionicama, tuširaju se u klupskom hotelu, odnosno u sobama u kojima su po dvojica. Klupski autobus se također dezinficira s UV-C lampama, prije i poslije putovanja.  A one s Dinamom idu i na gostovanja te se koriste za dezinfekciju svlačionica u kojima će 'modri' biti. 

Kad se voze u klupskom busu, igrači obavezno nose maske. U svlačionici nema razgovora između igrača, a pravila su ista i za sve igrače u nogometnoj školi. I fizioterapeuti su raspoređeni po grupama, da se svi ne miješaju sa svim igračima. Na stadionu su gotovo na svakom koraku postavljena postolja s alkoholom, koja rade bez da ih se dira - na senzor. Na ulazima su postavljeni tepisi natopljeni alkoholom kako bi se dezinficirala i obuća. Spremačice na stadionu stalno dezinficiraju stolove, podove, stolce. 

U Dinamu često imaju i sastanke s igračima po pitanju korone, a u zajedničku grupu im se šalju sve novosti po pitanju virusa COVID-19. Preko 600 nogometaša svakodnevno trenira u Dinamu i zbog toga su uvedene posebne mjere protiv korone. Vitamin D im se svaki dan šprica svim ispod jezika. U skladištu u klubu su tisuće litara alkohola za dezinfekciju i tisuće maski. Dinamo ima zaliha za još godinu dana. Ivica Smodek, šef liječničke službe hrvatskog prvaka, vodi računa o svakom detalju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja