Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zrinjski ispao od LASK-a, ali Europa će se igrati u Mostaru!

Zrinjski ispao od LASK-a, ali Europa će se igrati u Mostaru!

Eintracht Frankfurt je pobijedio Levski sa 2-0 nakon što je prvi susret u Sofiji završio 1-1. Kristijan Jakić je za domaći sastav igrao do 31. minute kada je napustio teren nakon nezgodnog udarca kojeg je dobio u glavu

VIDEO

Nogometaši Fenerbahčea, PAOK-a, Bešiktaša, Fiorentine, Eintrachta i Club Bruggea su među 22 kluba koji su kroz play-off izborili nastup u Konferencijskoj ligi.

Club Brugge je u dvije zanimljive utakmice bio bolji od Osasune.

Belgijanci su u prvom susretu u Španjolskoj pobijedili sa 2-1, da bi uzvrat završio 2-2 premda je Osasuna vodila sa 2-0. Gosti su poveli u 21. minuti golom Johana Mojice, da bi hrvatski nogometaš Ante Budimir u 53. minuti zabio za 2-0.

Ipak, u posljednjih 20 minuta belgijski sastav je izjednačio. Prvo je Thiago u 73. minuti smanjio, da bi Skov Olsen u 76. minuti pogodio za 2-2. Do kraja susret više nije bilo golova, premda je nadoknada trajala čak 12 minuta. Budimir je odigrao cijeli susret za goste.

Copa del Rey - Final - Real Madrid v Osasuna

Fenerbahče je sav posao obavio u prvom susretu pobijedivši Twente sa 5-1, a Turci su prolaz potvrdili gostujućom pobjedom 1-0. Pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 72. minuti iz kaznenog udarca.

PAOK, koji je u 3. pretkolu izbacio Hajduk, plasirao se u natjecanje po skupinama s dvije pobjede protiv škotskog Heartsa.

Nakon gostujućih 2-1, Grci su pred svojim navijačima slavili sa 4-0, a strijelci su bili Taison (16, 71), Brandon Thomas (23) i Giannis Konstantelias (57). Za PAOK je branio Dominik Kotarski.

Bešiktaš je pobjedom 1-0 protiv kijevskog Dynama prošao dalje potvrdivši 3-2 pobjedu iz prvog susreta. Jedini strijelac je bio Vincent Aboubakar u 52. minuti. Za turski sastav je od 75. minute igrao bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Serie A - AC Milan v Lecce

Fiorentina je pobijedila bečki Rapid sa 2-0 nadoknadivši poraz 0-1 iz prve utakmice. Oba gola za "Viole" zabio je Nicolas Gonzalez (59, 90-11m). Josip Brekalo nije igrao za Fiorentinu.

Albanski Partizani kojeg vodi Zoran Zekić nije uspio nadoknaditi gol zaostatka iz prve utakmice protiv Astane. Kazahstanci su pred svojim navijačima pobijedili 1-0, a uzvrat je završio 1-1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Archangea Bintsouke, a izjednačio je hrvatski nogometaš Maron Tomasov u 46. minuti. Mateo Kocijan je igrao cijeli susret za domaćine, a Tomasov do 89. minute za goste.

Eintracht Frankfurt je pobijedio Levski sa 2-0 nakon što je prvi susret u Sofiji završio 1-1. Ngnkam (79) i Skhiri (86) su zabili za njemačkog bundesligaša. Kristijan Jakić je za domaći sastav igrao do 31. minute kada je napustio teren nakon nezgodnog udarca kojeg je dobio u glavu, dok Hrvoje Smolčić nije nastupio.

Nogometaši Ajaxa i Olympiakosa izborili su plasman u natjecanje po skupinama Europske lige.

Ajax je na svom travnjaku izgubio od Ludogoreca sa 0-1, no "Kopljanici" su u prvom susretu slavili sa čak 4-1 i rutinski prošli dalje. Pogodak odluke zabio je Matias Tissera u 62. minuti. Za Ajax je cijeli susret igrao Jakov Medić, dok je na drugoj strani branio Simon Sluga.

Rutinski je prošao i Olympiakos s dvije uvjerljive pobjede protiv Čukaričkog.

Grci su u prvom susretu pred svojim navijačima slavili sa 3-1, a večeras u uzvratu sa 3-0 golovima Masourasa (34), Biela (45+1) i Retsosa (53).

Mostar: Uzvratna utakmica play-offa UEFA Europske lige, HSK Zrinjski - LASK

Skupinu EL je izborio i Aris Limassol koji je sa čak 6-2 pobijedio Slovan iz Bratislave nakon što je u prvom susretu izgubio sa 1-2. Junak susreta bio je trostruki strijelac Yannick Gomis, a za goste je do 58. minute igrao Marko Tolić.

Zrinjski nije uspio nadoknaditi gostujući poraz 1-2 od LASK-a. Uzvrat u Mostaru je završio 1-1 i momčad koju vodi hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić nastavit će natjecanje u Konferencijskoj ligi.

Nemanja Bilbija je u 38. minuti zabio za 1-0, a za goste je izjednačio Branko Jovičić u 52. minuti.

Mostar: Uzvratna utakmica play-offa UEFA Europske lige, HSK Zrinjski - LASK

Za Zrinjski su nastupila osmorica hrvatskih nogometaša. Dario Čanađija, Mario Tičinović, Marko Marić i Matej Senić su odigrali cijeli susret, Matija Malekinušić je igrao do 55. minute, Mario Ćuže i Antonio Ivančić do 80. minute, dok je Tomislav Kiš ušao u igru u 55. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti