Sport

Komentari 36

Žrtva pedofilu: Curica koju si silovao sad je žena, gotov si!

Žrtva pedofilu: Curica koju si silovao sad je žena, gotov si!

Bivši liječnik američke gimnastičarke reprezentacije, Larry Nassar, nije zlostavljao samo mlade sportašice. Kyle Stephens dolazila mu je u kuću s roditeljima, zlostavljao ju je od njezine šeste godine

Kompletno vodstvo američke gimnastičarske federacije podnijelo je ostavku u tjednu u kojem se očekuje presuda osuđenom pedofilu Larryju Nassaru (54).

Odlučeno je i da se američke gimnastičarke i gimnastičari više neće pripremati u nacionalnom kampu na Karolyi ranču u Teksasu, mjestu na kojem je bivši liječnik optužen je da je 17 godina zlostavljao curice koje su bile mlađe od 15 godina.

Nassar je već osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, a sad mu prijeti doživotna kazna zatvora nakon što je protiv njega podignuto više od stotinu optužbi za seksualno zlostavljanje.

Nassar je ušao u liječnički tim gimnastičke reprezentacije SAD-a 1986. godine, a onda je postao liječnički koordinator deset godina kasnije i na toj je dužnosti ostao do 2015. Paralelno je od 1997. radio na sportskoj klinici u Michiganu.

Jordyn Wieber, Aly Raisman, Gabby Douglas i McKayla Maroney osvojile su zlato na na Ljetnim olimpijskim igrama 2012. i sve su svjedočile protiv pedofilskog doktora Nassara koji ih je zlostavljao, neke su imale samo 12 godina.

Posljednja koja je optužila Nassara je Simone Biles (20), jedna od najuspješnijih američkih gimnastičarki svih vremena, četverostruka olimpijska pobjednica.

Sutkinja u Michiganu dopustila je djevojkama da se na suđenju obrate pedofilu. 

- Stvari su se okrenule, sve smo tu, podigle smo glas i ne idemo nikamo. Došla sam se suočiti s tobom, Larry - rekla mu je bivša gimnastičarka Aly Raisman, a on je nije imao hrabrosti pogledati u oči.

- E, sad ćeš ti mene slušati! Opet sam jaka, nisam više žrtva. Pogledaj me, pogledaj nas! Ova grupa djevojaka koju si zlostavljao sad je snaga, a ti si nula - rekla je hrabra Raisman, dok se pedofil na to rasplakao.

'Moje si roditelje uvjerio da lažem'

Ali nije zlotvor zlostavljao samo gimnastičarke. 

Kyle Stephens bila je dadilja u domu Nassarovih i prva od preko 100 djevojaka koja je svjedočila protiv pedofila. Njezina obitelj često je dolazila kod Nassarovih, a on ju je zlostavljao od njezine šeste godine.

Sudu je rekla da je bila dadilja njegovoj djeci jer je osjećala dužnost da zaštiti njegovu maloljetnu djecu.

- Koristio si moje tijelo šest godina, to ti nikad neću oprostiti. Osjećala sam kao da gubim dodir s realnošću, počela sam se pitati je li se zlostavljanje uopće dogodilo. Kako bih ostala prisebna, natjerala sam se i prisjećala svega, korak po korak. On je čak uvjerio moje roditelje da lažem - rekla je Stephens, koja se također obratila Nassaru na suđenju.

- Možda si dosad shvatio, curice ne ostaju male i bespomoćne zauvijek. Rastu u snažne žene koje su se vratile uništiti tvoj svijet - rekla mu je.

Presuda Nassaru očekuje se u petak.

Najčitaniji članci