Sport

Komentari 26

Zubčić još može osvojiti Mali globus: Evo što mu je potrebno

Zubčić još može osvojiti Mali globus: Evo što mu je potrebno

Nada za Zubčića još uvijek postoji, šanse su vrlo male, no ne i neostvarive. Po završetku veleslaloma u Kranjskoj Gori Pinturault je prepustio prvo mjesto Odermattu dok je Zubo ostao treći

Bacio se na glavu u drugoj vožnji, odradio dobar nastup, neko vrijeme bio i vodeći, ali kada su glavni konkurenti na razini... Ne može se tu puno.

POGLEDAJTE VIDEO:

S veleslaloma u Kranjskoj Gori u utrci za Svjetski kup ostaje gorak okus što najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije ostvario mrvicu bolji rezultat u prvoj (+0.93 za vodećim) pa odvezao drugu vožnju baš kao što je to i napravio. Ovako su glavni konkurenti za naslov Marco Odermatt i Alexis Pinturault završili ispred Hrvata te dodatno povećali prednost u poretku najboljih veleslalomaša svijeta u borbi za Mali kristalni globus.

Zubčić je u Kranjskoj Gori završio šesti dok je Marco Odermatt odradio briljantan nastup i odnio pobjedu. Alexis Pinturault je četvrtim mjestom u Sloveniji prepustio vodeću poziciju u poretku Švicarcu pa će osvajača Malog globusa odlučivati finale Svjetskog kupa u Lenzerheideu, koje se vozi za točno tjedan dana, u subotu 20. ožujka.

Nada za Zubčića još uvijek postoji, šanse su vrlo male, no ne i neostvarive. Po završetku veleslaloma u Kranjskoj Gori, vodeći trojac izgleda ovako:

E sada, što se mora dogoditi kako bi Zubčić ipak osvojio Mali kristalni globus? Za početak, valja znati da na završnici sezone bodove osvaja samo 15 najboljih skijaša.

Dakle, Zubčić bi u Lenzerheideu morao biti prvi i uzeti 100 bodova, Odermatt bi utrku morao završiti bez bodova dok je u slučaju Pinturaulta dovoljno da završi izvan top 10. Jedanaesto mjesto nosi 24 boda što Francuzu ne bi bilo dovoljno za ukupnu pobjedu u veleslalomu.

Kako će se utrka razviti ostaje vidjeti za tjedan dana, ali dok postoji šansa, postoji i nada. Razna čuda događala su se u sportu.