Sport

Komentari 4

Zubčić 24. u slalomu u Flachauu, ostali Hrvati nisu ušli među 30

Zubčić 24. u slalomu u Flachauu, ostali Hrvati nisu ušli među 30

Najbolji hrvatski skijaš imao je 3,10 sekundi zaostatka za pobjednikom Manuelom Fellerom iz Austrije. Istok Rodeš izletio je sa staze u prvoj vožnji, a Matej Vidović i Samuel Kolega ostali pri dnu poretka

Svjetski skijaški kup u muškoj konkurenciji vratio se u Flachau nakon deset godina. Posljednji je put tamo slavio upravo Hrvat Ivica Kostelić, a slalomska karavana tamo je prebačena nakon zabrane održavanja utrka u Wengenu, pa i Kitzbühelu.

Filipu Zubčiću prva vožnja bila je solidna, sa startnim brojem 16 ušao je u cilj s 11. vremenom, sekundu i 69 stotinki iza vodećeg Francuza Clementa Noela. Na kraju prve vožnje skliznuo je na 21. mjesto, a u drugoj vožnji bio je 23., ukupno 24. s tri sekunde i 10 stotinki zaostatka.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić u "Zvijezde vrište"

Istok Rodeš sa startnim brojem 32 nije završio prvu vožnju, izletio je na gornjem dijelu staze. Matej Vidović s brojem 58 na startnoj kućici imao je 3,17 sekundi zaostatka za vodećim, što je bilo dovoljno tek za 44. mjesto. 

Samuel Kolega s brojem 61 napravio je veliku grešku i u cilju imao velikih 4,24 sekunde zaostatka, za posljednju 49. poziciju od skijaša koji su završili prvu vožnju.

Pobijedio je Austrijanac Manuel Feller koji je u drugoj vožnji prestigao Francuza Clementa Noela za 43 stotinke, i to mu je prvi trijumf u karijeri, a treći je bio još jedan Austrijanac Marco Schwarz (+0,70).

U poretku slaloma Zubčić je sa sedam osvojenih bodova napredovao jednu poziciju i sad je 18. sa 68 bodova, Vidović je pao na 30., Kolega 33., a Rodeš 40. mjesto. U ukupnom poretku Zubčić je ostao četvrti s 462 boda, Alexis Pinturault devetim je mjestom u Flachauu odmaknuo na 158 bodova ispred Aleksandera Aamodta Kildea, a treći je Marco Odermatt.

Kompletne rezultate utrke možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci