Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zubčić: Trebao sam puno više juriti što mi baš i nije uspjelo

Zubčić: Trebao sam puno više juriti što mi baš i nije uspjelo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je šesti rezultat u veleslalomskoj vožnji na Svjetskom kupu u Kranjskoj Gori. Svjestan je Zubo da je mogao bolje, ali smatra da uopće nije skijao loše

Osvajanjem šestog mjesta na subotnjem veleslalom u Kranjskoj Gori Zagrepčanin Filip Zubčić (28) ostvario je odličan rezultat na najpoznatijem slovenskom skijalištu gdje mu je do danas najbolje ostvarenje bilo 13. mjesto iz 2019. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić 14. u Banskom dan nakon pobjede

Pokretanje videa ...

No, najbolji hrvatski skijaš je svjestan da je mogao ostvariti i puno više.

- Šesto mjesto u Kranjskoj Gori možda nije najbolji rezultat i nije bilo onako kako sam ja zamislio - priznao je Zubčić koji je u prvoj vožnji nakupio gotovo sekundu zaostatka (+0.93) za vodećim Švicarcem Loicom Meillardom.

Ipak ništa od čuda: Odermatt pomeo sve, Zubčić blizu postolja
Ipak ništa od čuda: Odermatt pomeo sve, Zubčić blizu postolja

- Prvu rundu sam se dobro skijao, skijanje uopće nije bilo loše. Jednostavno je postava bila takva da sam puno više trebao puštati, puno više juriti u srednjem dijelu, što nisam baš uspio - rekao je za prvu vožnju. 

U drugu vožnju startao je odlučno, u gornjem dijelu staze bio je brz i precizan te je povećavao prednost.

Alpine Skiing - Men

- U drugom laufu probao sam dati još gasa, probao ići direktnije. To je bilo dosta bolje u gornjem dijelu. U srednjem i donjem dijelu sam se dosta zabijao u vrata i tamo sam sve izgubio. Falilo je 27 stotinki do drugog mjesta i mislim da sam to izgubio u donjem dijelu. Što je tu je, idemo dalje - zaključio je Zubčić koji će u nedjelju nastupiti na pretposljednjem slalomu u ovoj sezoni.

Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo
Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo

Rasplet veleslaloma u Kranjskoj Gori ostavio mu je samo teoretske izglede za osvajanje Malog kristalnog globusa  jer uoči finala Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu ima 99 bodova zaostatka za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom, koji ima 25 bodova više od drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta, s kojim će na domaćem terenu voditi veliku bitku i za Veliki kristalni globus.

Uoči nedjeljnog slalom u Kranjskoj Gori Pinturault u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa ima 1100 bodova, 31 više od Odermatta. Filip Zubčić je na sedmom mjestu sa 642 boda.

(tt)