Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zubčić u slalomu završio 26., u ukupnom poretku ostaje četvrti

Zubčić u slalomu završio 26., u ukupnom poretku ostaje četvrti

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zbog zaostatka iz prve vožnje nije uspio napraviti veći pomak pa je napredovao svega za dva mjesta i naposljetku završio na 26. mjestu

Švicarac Ramon Zenhäusern pobjednik je prvog slaloma u novoj sezoni Svjetskog kupa voženog u ponedjeljak u talijanskoj Alta Badiji, a najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 26. mjesto zaostavši za pobjednikom 1.47 sekunde.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić treći u Santa Caterini

Pokretanje videa ...

Zenhäusern je do svoje druge slalomske pobjede, a ukupno četvrte u utrkama za Svjetski kup, stigao s osmog mjesta u prvoj vožnji. Švicarac je spojio dvije vrlo dobre vožnje, što je danas bilo dovoljno za pobjedu.

Do drugog je mjesta s osam stotinki zaostatka za pobjednikom doskijao iskusni Austrijanac Manuel Feller, koji je u prvoj vožnji imao 13. rezultat, da bi u drugom slalomu imao drugo vrijeme. Felleru je ovo peto postolje u karijeri, četvrti put je bio drugi, a još uvijek čeka na prvu pobjedu.

Austrijance je razveselilo i treće mjesto Marca Schwarza koji je za pobjednikom zaostao 12 stotinki. Vodeći iz prve vožnje, Talijan Alex Vinatzer, koji je imao pola sekunde prednosti pred Zenhaeusernom, na kraju je završio kao četvrti s 19 stotinki zaostatka.

ITA, FIS Weltcup Ski Alpin, Santa Caterina

Filip Zubčić je u drugoj vožnji imao sedmi rezultat, ali zbog zaostatka iz prve vožnje nije uspio napraviti veći pomak pa je napredovao svega za dva mjesta. Nažalost, slalomska forma Filipa Zubčića u ovom trenutku nije na istoj razini na kojoj skija na veleslalomima. Ni u drugoj vožnji, baš kao i u prvoj, nije napravio neke veće pogreške, ali je previše vremena u odnosu na konkurente izgubio u gornjem dijelu staze.

- Današnji slalom nismo odradili najbolje. Imao sam dosta dobru šansu u drugom 'laufu' jer sam imao odličnu stazu. Međutim, nisam baš onaj ravni dio dobro skijao, malo sam tamo previše kružio i izgubio dosta vremena. Jedino je pozitivno što smo uzeli bodove jučer i danas - izjavio je u ponedjeljak Zubčić.

Već u utorak ima priliku, kao i ostala trojica članova reprezentacije, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, za popravak dojma, čega je i sam svjestan.

ITA, FIS Weltcup Ski Alpin, Santa Caterina

- Idemo sutra probati puno bolje odraditi slalom u Madonni di Campiglio i napraviti bolji rezultat -  poručio je Zubčić koji u četiri nastupa u ovom talijanskom skijalištu nije uspio izboriti mjesto u drugoj vožnji.

U Madonni di Campiglio je hrvatsko skijanje imalo pobjednika, kad je Ivica Kostelić 2003. slavio u slalomu, a današnja generacija reprezentativaca iskazala se prije dvije godine. Tada je Istok Rodeš sa stratnim brojem 66 osvojio sedmo mjesto, što je njegov najbolji rezultat u Svjetskom kupu, dok je Matej Vidović osvajanjem 18. mjesta došao do svog drugog najboljeg ostvarenja.

Bravo, majstore! Čudesni Zubčić ima drugo vrijeme prve vožnje
Bravo, majstore! Čudesni Zubčić ima drugo vrijeme prve vožnje

Natjecanje u Madonni di Campiglio bit će i posljednja provjera uoči nastupa na Sljemenu, gdje će se skijaši boriti za bodove 6. siječnja, ove godine, nažalost, bez navijačke podrške.

Preostala trojica hrvatskih skijaša nisu izborili drugu vožnju na prvom slalomu u ovoj sezoni. Istok Rodeš je sa startnim brojem 34 imao 39. vrijeme prve vožnje, a od plasmana u drugu vožnju je bio udaljen 65 stotinki, zaostavši za najbržim 2.87 sekunde. Matej Vidović je sa startnim brojem 56 imao 49. vrijeme (58.45) među 55 skijaša koji su došli do cilja. Nažalost, među njima nije bio Samuel Kolega, koji je u donjem dijelu staze promašio vrata.

Kakva šteta: Zubo je napadao novo postolje pa završio deseti!
Kakva šteta: Zubo je napadao novo postolje pa završio deseti!

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Alexis Pinturault je malo povećao prednost, osvojivši 11. mjesto pa sada ima 400 bodova, 25 više od drugoplasiranog Norvežanina Aleksanderra Aamodta Kildea. Filip Zubčić je sa 239 bodova ostao na četvrtom mjestu.

Zenhaeusern je poveo slalomsku utrku za Mali kristalni globus, ali do kraja sezone bi trebalo biti održano još 11 slaloma. Prvi sljedeći na rasporedu je već u utorak navečer u Madonni di Campiglio. Start prva vožnja predviđen je za 17.45 sati, a druga bi trebala započeti u 20.45 sati, ponovno uz nastup četvorice hrvatskih reprezentativaca koji su nastupili i u Alta Badiji.