Sport

Komentari 18

Žužul je potjerao četiri igrača: Ne zaslužuju nositi dres Splita

Žužul je potjerao četiri igrača: Ne zaslužuju nositi dres Splita

Predsjednik Slaven Žužul sazvao je sastanak s momčadi i stručnim stožerom na kojem je priopćio da klub više ne računa na Brlečića, Fučeka, Marčića i Zebu

Momčad trećeligaša Hrvaca napravila je senzacionalan podvig i izbacila prvoligaša RNK Splita iz Kupa NSŽSD-e nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Tijekom 90 minuta rezultat je bio 1:1, pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke, gdje su rezultatom 4:3 Hrvace izborile plasman u polufinale.

Nakon poraza je klub poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Nakon večerašnjeg poraza u kupu Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije predsjednik RNK Splita Slaven Žužul sazvao je sastanak s momčadi i stručnim stožerom na kojem je četvorici igrača priopćio da klub na njih više ne računa i da sukladno tome mogu potražiti novu sredinu. Radi se o Mariju Brlečiću, Josipu Fučeku, Filipu Marčiću i Zajku Zebi.

Uprava kluba smatra da svojim pristupom i igrama nisu zaslužili nositi dres Radničkog nogometnog kluba Split. Ispadanjem iz Županijskog kupa narušen je mukotrpno stvarani ugled kluba, a istovremeno je Split uskraćen za igranje u Hrvatskom kupu iduće sezone.

Ova odluka svakako je poruka i ostalim igračima pred neizvjesnu završnicu prvenstva u kojoj se klub bori za plasman u Europu. Vodstvo Splita traži maksimalnu mobilizaciju, a u protivnom se mogu očekivati jednake mjere i prema drugim igračima.

Najčitaniji članci