Sport

Komentari 20

Žužul: 'Sve pozitivno u klubu eruptiralo protiv Černomorca'

Žužul: 'Sve pozitivno u klubu eruptiralo protiv Černomorca'

Predsjednik Splita Slaven Žužul nakon utakmice protiv Černomorca (2-0) odavao je dojam mirnog, ali zadovoljnog čovjeka. Kako i ne bi, na pragu je najvećeg uspjeha

Slaven Žužul zasigurno je bio među najsretnijim ljudima nakon sinoćnje sjajne europredstave Splita na Parku mladeži protiv Černomorca iz Odese. Predsjednik crvenih uživao je u pobjedi 2-0 u kojoj je otkriće bio mladi veznjak Marko Rog koji se tek nedavno priključio momčadi iz trećeligaša Varaždina. Sve nas je zanimalo kako ga je pronašao...

- Lijepo... Polagano, šutnjom i radom. Sad ste svi uživali u njemu i vidjet ćete da će publika samo zbog njega dolaziti na naše utakmice u budućnosti - rekao je prvi čovjek kluba iz Ulice Hrvatske mornarice 10.

- Najduži put počinje prvim korakom, tako i naš put u Europu kreće ovom utakmicom. Gledali smo prekrasnu utakmicu u kojoj se Split predstavio na fantastičan način. Sve ono pozitivno što se događa u klubu ispoljilo se u ovoj utakmici, eruptiralo je veliko zajedništvo. Sretan sam, ali vjerujem da je sretan cijeli grad i nadam se da će se ponoviti još ovakvih utakmica - istaknuo je.

Splitovci se nalaze u seriji od sedam utakmica bez poraza. Ona će završiti jednog dana, "ali bitnije je da se vidi kako momci žive ovaj klub, ovaj ritam i ove europske utakmice", dodaje Žužul.

- Kada su izlazili na teren, rekao sam im da moraju pokazati ljudski i igrački karakter, ljubav prema klubu i zajedništvo. Ako to pokažu, dobijamo utakmicu kao od šale. Od prve do zadnje minute tako je i bilo.

Ustvrdio je kako je splitskih 90 minuta tek "prvo poluvrijeme, a gore ih čeka veliki posao". Tajni sastojak za uspjeh nogometaša Splita Žužul možda vidi, ali ga ne želi iznositi.

- Jedna grupa momaka iz omladinske škole spojila se s igračima koji su već duže u prvoj momčadi. Dogodila se jedna kemija i nema toga što je njima teško napraviti - kazao je Žužul pa za kraj poručio da je pobjeda nad Černomorcem zasigurno najveća pobjeda.

Najčitaniji članci