Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zvijezda Srbije bila je - veslač: Želim u čamac sa Sinkovićima

Zvijezda Srbije bila je - veslač: Želim u čamac sa Sinkovićima
3

Taman kada sam trebao krenuti s natjecanjima, slomio sam nogu. Tada je nestala želja, prioritet su postale neke druge stvari, došao je pubertet... Jesam li ikad više sjeo u čamac? Ne, govori Vladimir Cupara, golman Srbije

VIDEO

Čuo sam za braću Sinković, nikad ih nisam gledao, ali, da, znam da su olimpijski i svjetski prvaci, rekao nam je Vladimir Cupara (24), definitivno najbolji veslač među rukometašima, barem ovima na Europskom prvenstvu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:29

Ili najbolji rukometaš među veslačima, isto je. Golmanu Srbije i mađarskog Veszprema u mlađim je danima, prije primanja udaraca ne baš tako "nevine" rukometne lopte, glavni rekvizit bilo veslo, a sredstvo čamac.

- Bio sam dobar, ali ne sada nešto ekstra. Taman kada sam trebao krenuti s natjecanjima, slomio sam nogu. Tada je nestala želja, prioritet su postale neke druge stvari, došao je pubertet... Jesam li ikad više sjeo u čamac? Ne.

Lino: Pa ja sam napravio što nema ni u Guinnessovoj knjizi
Lino: Pa ja sam napravio što nema ni u Guinnessovoj knjizi

Biste li možda htjeli sa Sinkovićima pozovu li vas?

- Naravno, zašto ne? Bila bi mi čast s takvim šampionima i želim im puno sreće u karijeri.

Graz: Bjelorusija i Srbija u skupini A Europskog rukometnog prvenstva

U Cuparinoj, ovoj rukometnoj, veslanje je zaslužno za sljedeći podatak. Sa 16 je krenuo s rukometom, a već pola godine kasnije postao je - reprezentativac (!). I zato, ako ste ikako uočili, baca lopte u kontru poput projektila.

- Jest, razvio sam se veslajući, taman kad je bio onaj glavni period i zbog toga sam ovoliki "magarac" (198 cm, 115 kg, nap. a.). Mogu reći da sam u rukometu dobio i mali poguranac kada su vidjeli da ima nešto u meni. Nisam propustio nijedan trening, trenirao sam i dvaput dnevno dok su drugi jednom. Evo, isplatilo se.

'Navijači su nevjerojatni, kao da je prvenstvo u Hrvatskoj'
'Navijači su nevjerojatni, kao da je prvenstvo u Hrvatskoj'

Zanimljivosti kod nekadašnjeg suigrača Luke Cindrića u Kielcu ima još. Obožava, naime, poljoprivredu.

- Zanima me jako, kad sam bio mlađi, išao sam na selo u Crnu Goru odakle mi je otac. Pomagao sam stricu i djedu i baš uživao u tim poslovima. Hoću li se nakon karijere baviti time? Pa, postoji mogućnost.

S obzirom da ne razmišljate iz Veszprema, razmišljate li možda o nekom komadu zemlje u tom mađarskom gradiću?

- Tamo ne, ali u Srbiji da. Mi smo plodna zemlja, ali država to ne koristi na pravi način. Cijeli je Balkan plodan, gdje god baciš kost, nešto naraste, no ljudima se ne isplati baviti time. 

Njemu se itekako jest rukomet...

  • Štrlek je veliki sportaš

Srbija se već nakon dvije utakmice oprostila od Europskog prvenstva. Sve po starom, reklo bi se. Očekivanja, kakva-takva, i onda razočaranje.

- Meni je ovo treće prvenstvo, jednom smo prošli u drugi krug, pa nismo. Očekivali jesmo dosta i došli smo napravili nešto, ali nismo.

Bez obzira na to, danas neće trebati posebna motivacija.

- Vjerujem da ni Hrvatskoj, bez obzira na sve, nije potrebna dodatna motivacija. Vi ćete igrati za fantastične navijače koje pozivam na korektno navijanje. Ne brinem da neće biti, ali valja opet naglasiti.

Jeste li možda malo razočarani što vas vaši nisu malo jače podržali u Grazu? Nije baš tako blizu kao iz Zagreba, ali nije ni na kraju svijeta.

- Ne, nismo. Kad budemo napravili neki uspjeh, dobit ćemo veću pažnju, bolji marketing i sve što "zove" navijače. Moramo biti realni i ne očekivati previše.

Hrvatska nakon Bjelorusije više nije skromna u očekivanjima.

- Hrvatska ima kvalitetan sastav, ali za medalju se nikad ne zna. Igrao sam s Mamićem i Cindrićem, znam kakvi su to igrači i karakteri. Pretpostavljam da su i ostali momci takvi i da se puno očekuje. Bitne će biti utakmice protiv Njemačke i Španjolske, ali može daleko.

Igrali ste, rekoste, s Mamićem i Cindrićem, sada igrate s jednim kojeg nema u hrvatskoj reprezentaciji. 

- Nisam se čuo s Manuelom Štrlekom, on je jako dobar momak, veliki sportaš, jedan od najboljih lijevih krila na svijetu i na tome bih završio.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović