Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zvonarek asistencijama u LP-u mladih izludio Van Persieja. Uspoređuju ga s Modrićem...

Zvonarek asistencijama u LP-u mladih izludio Van Persieja. Uspoređuju ga s Modrićem...

Robin van Persie, trener mlade momčadi Feyenoorda i nekoć veliki napadač, nije imao odgovor na Zvonarekova odlična proigravanja. Bayern je u ušao u četvrtfinale LP-a mladih pobjedom nad Feyenoordom 3-2

VIDEO

Lovro Zvonarek (18), ofenzivni veznjak mlade momčadi Bayerna i U-21 reprezentacije Hrvatske, briljira u Ligi prvaka mladih. Tri tjedna nakon što je postigao oba gola za pobjedu i prolazak protiv Basela (2-0) u šesnaestini finala, sjajno je namjestio dva gola za pobjedu 3-2 nad Feyenoordom i plasman u četvrtfinale.

POGLEDAJTE VIDEO: Zvonarek u Bayernu

Pokretanje videa...

Lovro Zvonarek VIDEO

Robin van Persie, trener mlade momčadi Feyenoorda i nekoć veliki napadač, nije imao odgovor na Zvonarekova odlična proigravanja. Oba gola mladić iz Preloga namjestio je tako što je loptama u prostor probijao protivničku obranu. Gurao je suigrače u mat-situacije. Prvo Javiera Fernandeza u 28. minuti pa u 45. Emirhana Demircana. 

Prvu asistenciju pogledajte OVDJE, a drugu OVDJE.

Zvonarek je potpisao za Bayern još u ljeto 2021., nakon čega je u ostao na posudbi u Slaven Belupu godinu dana. "Farmaceuti" su dobili dva milijuna eura fiksno, a uz bonuse može to narasti do pet milijuna, čime bi Zvonarek postao jedan od najskupljih tinejdžera u povijesti HNL-a. 

Stanišić: Naravno da sam htio dokazati se ljudima iz Bayerna
Stanišić: Naravno da sam htio dokazati se ljudima iz Bayerna
Lazio - Bayern 1-0: Novi šok za Bavarce i početni udarac Lazija
Lazio - Bayern 1-0: Novi šok za Bavarce i početni udarac Lazija

Bayern nikada nije toliko platio igrača mlađeg od 18 godina. Osim toga, Zvonarek je sedmi nogometaš od hrvatske samostalnosti u najvećem njemačkom klubu. Također, prvi je koji je izravno iz nekog hrvatskog kluba otišao u Bayern. Braća Kovač, Danijel Pranjić, Ivica Olić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić to su uspjeli kao već dokazani igrači iz inozemnih klubova i liga. Bivši trener Slaven Belupa Tomislav Stipić usporedio ga je s Lukom Modrićem.

- On ima sposobnost postati novi Luka Modrić. On je otišao puno dalje od bilo koga u tim godinama. Lovro ima igru, inteligenciju, brzo razmišlja, udarac s 30 metara, može driblati, dodati - rekao je jednom prilikom.

Istra i Slaven Belupo sastali se u 36. kolu HT Prve lige

Zvonarek ove sezone igra za tri momčadi Bayerna. Uz spomenutu mladu u Ligi prvaka, nastupa i za rezervnu momčad Bayerna u Regionalnoj bavarskoj ligi, četvrtom rangu njemačkog nogometa, te za prvu momčad. Thomas Tuchel ga ove sezone redovno poziva u prvu momčad, a prije mjesec dana mu je omogućio i debi. Uveo ga je protiv Augsburga u Bundesligi. 

Mladi veznjak ove je sezone odigrao 20 utakmica u svim natjecanjima i ima po osam golova i asistencija.

- U Bayernu učim svakog dana. Ne samo od ofenzivaca, već i od veznjaka defenzivnih sklonosti poput Joshue Kimmicha, Leona Goretzke ili Aleksandra Pavlovića. Svi imaju poseban mentalitet. Razumiju igru, tehnički su fantastični. Uzor mi je i Harry Kane, ima nevjerojatnu završnicu. Primjer je na i izvan terena i uvijek je spreman popričati s nama mladima - rekao je Zvonarek za SPORT1.

Fussball, Herren, Bundesliga, Saison 2023/2024, FC Bayern München - Borussia Mönchengladbach, Allianz Arena
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige