Iako se osteoporoza najčešće dijagnosticira tek nakon prijeloma, riječ je o bolesti koja se razvija tijekom niza godina i može se uspješno prevenirati te otkriti na vrijeme
Čokolada je omiljena slastica svih generacija diljem svijeta, no njezini pozitivni zdravstveni učinci vrijede samo ako je riječ o namirnici koja sadrži najmanje 85 posto kakaa
Možda ste među onima koji su tek nedavno čuli za spirulinu, acai bobice ili ashwangdha prah i vjerojatno se pitate zašto ih pojedinci nazivaju superhranom
Novi rezultati Europske zdravstvene ankete pokazuju kako u Hrvatskoj samo 10 posto ljudi svakodnevno konzumira voće i povrće u preporučenim količinama. Tek svako peto dijete jede povrće svaki dan
Priprema hrane bez začina je nezamisliva, a u svijetu postoji na tisuće biljaka koje daju posebnu aromu jelima. Mnoge od njih od davnina ljudi koriste i zbog njihovih ljekovitih svojstava
Novogodišnje slavlje podrazumijeva uživanje u alkoholu, često i neumjereno. Pojedinci će to požaliti već sljedećegh jutra, pa donosimo savjete kako izbjeći mamurluk i liječiti ga
U svijetu postoji na tisuće vrsta gljiva, a njihova je priprema jednostavna i lagana. Nutritivno će obogatiti svaki tanjur, a poznato je i da imaju brojna ljekovita svojstva
Zdravlje svakog čovjeka počiva na prehrani i namirnicama koje jede, a prehrambene potrebe žena i muškaraca razlikuju se zbog niza fizičkih i hormonskih promjena tijekom života
Ljetna prehrana mora obilovati svim vrijednim nutrijentima koji služe kao štit od štetnog zračenja te tako pomažu u prevenciji raka kože te sprečavaju boranje i prijevremeno starenje kože.
Zdrave prehrambene navike temelj su zdravlja cijelog tijela, no postoje namirnice čija će konzumacija blagotvorno djelovati na pojedine organe. Evo što će pomoći za mladolik izgled kože
Domaći stručnjaci procjenjuju kako je u Hrvatskoj do 100.000 parova koji se bore s neplodnošću. Uzroci su brojni, a kod nekih pomaže promjena prehrambenih navika i životnog stila
Stručnjaci su složni kako prehrana ima velik utjecaj na razvoj degenerativnih bolesti mozga, pa su osmislili niz prehrambenih obrazaca koji mogu umanjiti rizik od nastanka demencije