Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Poznati chef otkrio zašto miješa jaja s majonezom prije pripreme

Poznati chef otkrio zašto miješa jaja s majonezom prije pripreme

Čak i ako nikad u životu niste kuhali, s ovim receptom ne možete pogriješiti, objašnjava kuhar s Michelinovom zvjezdicom i dodaje da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji

VIDEO

José Andrés je nagrađivani kuhar, filantrop i ljubitelj jaja u svim oblicima - poširanima, kajganom, kuhanim, pa čak i onima iz mikrovalne pećnice.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska jaja

Pokretanje videa...

Jaja 01:34

U nedavnom intervjuu za Insider rekao je da mu je jedna stvar koja ga najviše veseli u kuhinji čišćenje hladnjaka i spremanje obroka sa svime što u njemu pronađe. To uključuje jaja i majonezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Andrés je rekao da za vrijeme vrhunca pandemije bi mu supruga nakon čišćenja rekla da ni slučajno ne radi nered u kuhinji. Ali kuhara se ne može spriječiti da nabrzinu napravi mali popodnevnim obrok. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli José Andrés (@chefjoseandres)

Tako je jednog od onih dana nakon čišćenja odlučio jaja pripremiti u mikrovalnoj.

- Umutim jednu punu žlicu majoneze s jajima dok ne dobijem teksturu poput fine kreme -  rekao je Andrés za Insider.

Zatim bi na dno staklene posude, sigurne za mikrovalnu pećnicu, nakapao maslinovo ulje i ulio mješavinu jaja i majoneze.

Ugrijte se u hladnim danima uz neke od ovih 9 varijacija gulaša
Ugrijte se u hladnim danima uz neke od ovih 9 varijacija gulaša

Kaže kako ljudi mogu slobodno kopati po svojim hladnjacima i u jelo dodati male komadiće ostataka hrane - avokado, sir, pa čak i dodatne komadiće tvrdo kuhanih jaja.

- Stavite jaja u mikrovalnu pećnicu na - ovisno o snazi ​​mikrovalne pećnice - otprilike jednu minutu i 45 sekundi do dvije minute i 15 sekundi - objašnjava i dodaje kako gotovo jelo treba iz zdjelice prebaciti naopačke na tanjur ili jesti direktno iz zdjelice u kojem je jelo pripremljeno. 

Bezmesni burrito idealan je za doručak: Dodajte jaje i rajčice
Bezmesni burrito idealan je za doručak: Dodajte jaje i rajčice

No, prije nego što se bacite na posao, on predlaže da svilenkasto glatki obrok prelijete aromatičnim octom, komadićima avokada, nasjeckanom rajčicom ili nečim drugim što.

- Dakle, to je kao omlet okrenut naopako - rekao je.

- Ovo je izvrsno za studente u studentskim domovima - kaže i dodaje da je ovo idealan obrok za svakoga u pokretu jer priprema traje manje od tri minute.

Andrés surađuje s tvrtkom Hellman's na kampanji kako bi pridobio više domaćih kuhara da zavire u dubinu svojih hladnjaka i iskoriste sve što im je dostupno da naprave ukusan obrok. 

Smanjite tjeskobu i umirite um: Napravite brzi zeleni smoothie
Smanjite tjeskobu i umirite um: Napravite brzi zeleni smoothie

- Čak i ako nikad u životu niste kuhali, s ovim receptom ne možete pogriješiti - rekao je kuhar s Michelinovom zvjezdicom i dodao da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga