Poznati chef otkrio zašto miješa jaja s majonezom prije pripreme | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Poznati chef otkrio zašto miješa jaja s majonezom prije pripreme

Poznati chef otkrio zašto miješa jaja s majonezom prije pripreme

Čak i ako nikad u životu niste kuhali, s ovim receptom ne možete pogriješiti, objašnjava kuhar s Michelinovom zvjezdicom i dodaje da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji

VIDEO

José Andrés je nagrađivani kuhar, filantrop i ljubitelj jaja u svim oblicima - poširanima, kajganom, kuhanim, pa čak i onima iz mikrovalne pećnice.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska jaja

Pokretanje videa...

Jaja 01:34

U nedavnom intervjuu za Insider rekao je da mu je jedna stvar koja ga najviše veseli u kuhinji čišćenje hladnjaka i spremanje obroka sa svime što u njemu pronađe. To uključuje jaja i majonezu.

Andrés je rekao da za vrijeme vrhunca pandemije bi mu supruga nakon čišćenja rekla da ni slučajno ne radi nered u kuhinji. Ali kuhara se ne može spriječiti da nabrzinu napravi mali popodnevnim obrok. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli José Andrés (@chefjoseandres)

Tako je jednog od onih dana nakon čišćenja odlučio jaja pripremiti u mikrovalnoj.

- Umutim jednu punu žlicu majoneze s jajima dok ne dobijem teksturu poput fine kreme -  rekao je Andrés za Insider.

Zatim bi na dno staklene posude, sigurne za mikrovalnu pećnicu, nakapao maslinovo ulje i ulio mješavinu jaja i majoneze.

Ugrijte se u hladnim danima uz neke od ovih 9 varijacija gulaša
Ugrijte se u hladnim danima uz neke od ovih 9 varijacija gulaša

Kaže kako ljudi mogu slobodno kopati po svojim hladnjacima i u jelo dodati male komadiće ostataka hrane - avokado, sir, pa čak i dodatne komadiće tvrdo kuhanih jaja.

- Stavite jaja u mikrovalnu pećnicu na - ovisno o snazi ​​mikrovalne pećnice - otprilike jednu minutu i 45 sekundi do dvije minute i 15 sekundi - objašnjava i dodaje kako gotovo jelo treba iz zdjelice prebaciti naopačke na tanjur ili jesti direktno iz zdjelice u kojem je jelo pripremljeno. 

Bezmesni burrito idealan je za doručak: Dodajte jaje i rajčice
Bezmesni burrito idealan je za doručak: Dodajte jaje i rajčice

No, prije nego što se bacite na posao, on predlaže da svilenkasto glatki obrok prelijete aromatičnim octom, komadićima avokada, nasjeckanom rajčicom ili nečim drugim što.

- Dakle, to je kao omlet okrenut naopako - rekao je.

- Ovo je izvrsno za studente u studentskim domovima - kaže i dodaje da je ovo idealan obrok za svakoga u pokretu jer priprema traje manje od tri minute.

Andrés surađuje s tvrtkom Hellman's na kampanji kako bi pridobio više domaćih kuhara da zavire u dubinu svojih hladnjaka i iskoriste sve što im je dostupno da naprave ukusan obrok. 

Smanjite tjeskobu i umirite um: Napravite brzi zeleni smoothie
Smanjite tjeskobu i umirite um: Napravite brzi zeleni smoothie

- Čak i ako nikad u životu niste kuhali, s ovim receptom ne možete pogriješiti - rekao je kuhar s Michelinovom zvjezdicom i dodao da na ovaj način nećete napraviti nered u kuhinji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'
VIDEO: NEUGODA ZVANA IMPETIGO

Splićanke pokupile infekciju na plaži, tijelima im se šire kraste. Doktorica: 'Pazite, zarazno je'

Riječ je o infekciji bakterijama Staphylococcus. Zovu ih 'slatke kraste' ili impetigo. Ova infekcija češća je kod male djece ili one oslabjelog imuniteta, no može se javiti i kod odraslih
Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'
STRUČNJAK: SVE JE VIŠE SLUČAJEVA

Ženu izjele stjenice: 'U hotelu u Zagrebu su me izgrizle, svrab je nepodnošljiv, ne mogu spavati'

Čitateljica iz Zadra tvrdi kako su je u jednom zagrebačkom hotelu potpuno izgrizle stjenice. Iz hotela tvrde da su zvali firmu za dezinsekciju i deratizaciju te da nije uočena infestacija stjenicama