Lifestyle

Komentari 1

Internetski hit: Svi su postali opsjednuti s omletom Tornado

Internetski hit: Svi su postali opsjednuti s omletom Tornado

Vrtložni omlet Korejci će prebaciti preko hrpice začinjene riže i poslužiti s umakom od gljiva ili povrća. Čini se, da ako želite da vam uspije ovako nešto, tava mora biti jako vruća...

Korejsko jelo zapalilo je internet, ne toliko zbog sastojaka već zbog načina na koji se omlet spravlja i poslužuje. 

Riječ je o jednostavnom receptu, ali koji će jaja pretvoriti u vaše omiljeno jelo, čak i ako ih ne jedete često, a doručak će vinuti u neku drugu dimenziju. A riječ je tek o - omletu. Ali ne bilo kakvom već o vrtložnom omletu. 

Omlet koji Korejci zovu Tornado ne priprema se na poseban način, ali vjerojatno zahtijeva poprilično puno prakse. Umućeno jaje peče se u vrlo vrućoj tavi i pomoću štapića se počne vrtjeti u sredini, onda kad se jaje počne primati za tavu odnosno kad se stvori pri sloj omleta, dok je gore i dalje tekuć. Štapićima se omlet umotava oko sebe kao kad se jedu špagete, što pravi vrh koji možete uhvatiti štapićima. To se radi izuzetno polagano kako bi se tekući dijelovi mogli peći. 

Tornado omlet je gotov kad više nema tekućeg dijela. Korejci takvo brdašce koje naposlijetku nastane "prebacuju" preko hrpice kuhane i začinjene riže, a okolo stavljaju umak od gljiva ili povrća. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:


 

Najčitaniji članci