Jednostavna pita od poriluka i krumpira priprema se prilično lako, a po želji je možete poslužiti uz kobasice, meso, jaja na oko... Ukoliko sve ne pojedete odmah, imajte na umu da je odlična i drugi dan hladna
Umjesto krumpira stavite domaće krutone sa začinskim biljem. Kruh narežite na kocke, stavite u zdjelu te prelijte s malo maslinova ulja i omiljenim začinima
Ovo zdravo povrće idealno je za sve koji pripremaju liniju za ljeto ili se jednostavno žele zdravije hraniti. Svi recepti sa špinatom i porilukom su vrlo jednostavni za pripremu, a jako ukusni
Od svih vrsta luka okusom je najblaži, nije ljut, nema jak miris i ne izaziva suze u očima. Njegova vlaknasto-sluzava struktura čini ga jednom od najzanimljivijih namirnica za pripremanje
U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu, samo pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Također, u ovaj kolač se može dodati i šunka ako ne možete bez mesa
Ponekad treba pojesti nešto na žlicu, a na tanjuru ne mora baš svakog dana biti i meso. Odlučite se za ovo lagano zeleno varivo koje će vašem tijelu pružiti obilje nutrijenata, a ne sadrži puno kalorija
Donosimo nekoliko recepata koji vam mogu poslužiti za kreiranje zdravog i uravnoteženog jelovnika za ljeto i jesen, kojim ćete jačati vlastiti imunitet i pripremiti organizam za sezonu gripe i prehlada
Slanina i poriluk u ovoj kombinaciji odlični su zalogajčići za večeru ili kada vam dođu gosti. Za pripremu će vam trebati oko 45 minuta. Ako nemate Gaudu, stavite neki drugi sir
U smjesu možete dodati i naribanu tikvicu. Pripazite da je dobro ocijedite od viška vode kako kolač ne bi bio gnjecav. Osim vegetarijanske verzije, u tortu mogu se dodati i komadići šunke
Analiza je provedena 4. studenoga na tržnici Kvatrić u Zagrebu, a proizvod je podrijetlom s OPG-a Suzana Novosel, Zagreb. Konzumacija tog poriluka predstavlja akutni rizik za zdravlje
Stari su ga narodi koristili kao namirnicu, začin i lijek, te nema razloga da se danas odreknemo njegovih blagodati, to više što se izvrsno slaže s gljivama i mesom
Prema novom vodiču o obliku tijela žene su voće, a muškarci povrće. Provjerite pripadate li građi rabarbare, jagode, patlidžana ili možda pastrnjaka
Njihova prednost je brzina pripreme i bogatstvo okusa koja proizlazi iz kombinacije povrća i mesa. Donosimo recepte za tart s brokulom, špinatom, inćunima...
Poriluk je odličan izvor željeza, folne kiseline i brojnih minerala. Liječnici ga preporučuju jer snizuje krvni tlak, pomaže pri iskašljavanju, jača imunitet
Britanac John Lunt (45) iz Liverpoola svoje gigantsko povrće uglavnom poklanja prijateljima. Najbolje mu uspjevaju glavice luka kojeg jede samo u hamburgerima
Poriluk kuhan na pari dijetna je namirnica, a uz dodatak začina i umaka postaje prava delicija za čiju pripremu nećete izdvojiti mnogo vremena
Blanširani poriluk postaje ukusan prilog juhama, no možete ga pohati te njime puniti nabujke i razne pite, a omlet s porilukom gotov je za tren
Iskoristi svoj Oranž