Obavijesti

Tech

Komentari 344

10 stvari koje može Samsung Galaxy S7, a iPhone ne može

10 stvari koje može Samsung Galaxy S7, a iPhone ne može
6

Bitka divova traje i dalje, a do jeseni ćemo čekati Appleov odgovor na Samsungovu zvijezdu i nove mogućnosti o kojima trenutno vlasnici najnovijih iPhonea mogu sanjati

VIDEO

Samsung je u Barceloni predstavio novu liniju svojih flagship mobitela, koja izlazi na tržište 11. ožujka, a već je sada možete rezervirati, i pohvalio se brojnim novim funkcijama koje Galaxy S7 i S7 edge imaju. 

Već je prethodna S6 linija osvojila niz pohvala pa i nagradu za najbolji telefon prošle godine, a Samsung je sada još dotjerao mogućnosti i uveo neke nove. 

Hoće li Galaxy S7 ugrabiti dio prodaje i slavnom iPhoneu? Sudeći prema novim funkcijama to bi se moglo i dogoditi. Pogledajte kojih 10 stvari može novi Galaxy, a iPhone (još) ne. 

1. Galaxy S7 je vodootporan

Iako je Apple u iPhone 6S dodao zaštitu protiv propuštanja vode, ta zaštita ipak nije toliko jaka da bi taj mobitel pretrpio potpuno uranjanje u vodu. Samsung je tu napravio veći korak i Galaxy S7 može potonuti više od metra i biti u vodi oko 30 minuta. Galaxy S7 ima IP68 oznaku, što potvrđuje da je otporan i na prašinu i na vodu. 

2. Baterija mu se može napuniti stvarno brzo

Novi Galaxy ima mogućnost brzog punjenja baterija preko microUSB-a. Već je Galaxy S6 imao dobro vrijeme sa 2 sata punjenja, dok je iPhoneu 6s Plus trebalo tri sata. Najveći dobitak za Galaxy S7 na ovom polju je što može brzo dopuniti značajni dio kapaciteta baterije. Već u pola sata napuni se 60 posto baterije. 

3. Napaja se i bežično

Galaxy S7 se može napajati i bežično i to brzo. Zapravo, Samsung tvrdi da će se njihov novi mobitel brže napuniti bežično, nego preko kabela. U praksi to možda tako ne ispadne uvijek, ali bežično punjenje baterije je korisna mogućnost i zasigurno je lakše kroz dan tako puniti mobitel, nego se stalno zapetljavati s kabelima.

 

4. Ima brži auto fokus

Kamera Galaxyja S7 ima brži autofokus nego zadnja aktualna verzija iPhonea. 

5. Snima bolje fotografije u mraku

Također, Galaxy S7 ima kvalitetniju kameru za snimanje fotografija u uvjetima slabog osvjetljenja.

6. Možete dodati više prostora s microSD karticom

Samsung je vratio utor za microSD karticu i to u kućište koje dijeli sa SIM karticom. Tako možete povećati kapacitet mobitela za dodatnih 200 GB. 

7. Ima veću bateriju

Standardni Galaxy S7 ima bateriju jačine 3.000 mAh, a S7 edge 3.600 mAh. Na drugoj strani iPhone 6s ima bateriju od 1,715 mAh, a 6s Plus 2.750 mAh. 

8. Samsung pay plaćanje radi i za redovne čitače kartica

Novim Galaxyjem možete digitalno plaćati svojom kreditnom karticom, i to s gotovo bilo kojim čitačem kartica. Na iPhoneu to radi samo ako čitači imaju ugrađenu NFC tehnologiju. Što i nije česti slučaj pa u dućanu nikad niste sigurni hoćete li moći tako platiti. 

9. Ima mogućnost da ne gasi ekran

Galaxy S7 dopušta da možete u bilo kojem trenutku na zaslonu pročitati neke osnovne podatke poput vremena ili notifikacija. Na iPhoneu morate 'probuditi' ekran da biste provjerili novosti. 

10. Widgeti koji se prikazuju i na zakrivljenom dijelu

I jedna stvar koju iPhone definitivno ne može nadmašiti jest prikaz i na zakrivljenom dijelu ekrana. Samsung omogućuje pristup aplikacijama, vijestima pa i nekim drugima akcijama poput pisanja poruka već s ruba mobitela.

 

Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 edge rezervirajte ovdje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 344
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana