Obavijesti

Tech

Komentari 7

Amazon novim i jeftinijim Fire tabletima "objavio rat" Appleu

Amazon novim i jeftinijim Fire tabletima "objavio rat" Appleu
15

Kindle Fire HD tableti cijenama udaraju na iPad, ali i Google te Microsoft koji kreće s Windowsima 8. Šef Amazona kaže da im je cilj zarađivati od sadržaja na tabletu

VIDEO

Amazon je u četvrtak predstavio nove Kindle Fire HD tablete i izazvao Appleov iPad puno nižim cijenama i bogatstvom digitalnog sadržaja za što se nadaju da će im donijeti rast na tržištu tableta.  

Lani su predstavili Kindle Fire koji je u samo 10 mjeseci postao drugi tablet u SAD-u, a ova poplava novih uređaja dodatno će zaoštriti bitku s Googleom, ali i Microsoftom koji uskoro kreće s Windows 8 tabletima. 

Šef Amazona, Jeff Bezos rekao je u Santa Monici kako oni žele zarađivati novac kada ljudi koriste njihove uređaje, a ne samom kupnjom tableta, misleći na iPad i njihove više cijene. 

Novi uređaji koštat će između 199 i 499 dolara, a najsnažniji model Kindle Fire HD tableta dolazi s 8,9 inčnim ekranom rezolucije 1920x1200 piksela te 64GB memorije i WiFI+4G podrškom. S nešto manjim ekranom od iPada, ovaj je tablet jeftiniji više od 200 dolara, piše Reuters.

S druge strane početni Kindle s ekranom dijagonale 7 inča i podrškom za WiFi te 16 GB memorije koštat će 159 dolara. Zanimljivo, dolazi s dvostrukim zvučnicima, tako da ste sigurni da ćete uvijek čuti sve, bez obzira kako je tablet okrenut. Ima OMAP4470 procesor, za koji u Amazonu tvrde da nadmašuje Nvidijin Tegra 3 procesor. 

Uz tablete, Amazon je predstavio i nove usluge. X-Ray će omogućiti pregled filmskih informacija bez da zatvaramo film, dok je FreeTime usluga koja će roditeljima omogućiti kontrolu nad vremenom korištenja za djecu. Otkrili su i nove e-čitače s još kvalitetnijim ekranima i jačim baterijama. Najjeftiniji će koštati 69 dolara, dok će najsnažnija s WiFi i 3G podrškom koštati 179 dolara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode