Tech

Komentari 1

Assassin's Creed Valhalla prva je igra u serijalu koja je uspjela zaraditi više od milijardu dolara

Assassin's Creed Valhalla prva je igra u serijalu koja je uspjela zaraditi više od milijardu dolara

Najpoznatiji Ubisoftov serijal zasluženo se može pohvaliti sočnim brojkama, gdje pobjedu odnosi vikinški Assassin's Creed iz 2020. godine.

Daleka su vremena prošla od Assassin's Creed Unitya, možda i Ubisoftovog najnesretnijeg AC nastavka iz 2014. Isti nas je vodio u prekrasni Pariz u ne tako prekrasno doba Francuske revolucije, a bio je tehnička katastrofa, zbog čega je bio praktički neigriv u prvim tjednima svog izlaska.

Ubisoft srećom može zaboraviti na ta vremena, jer njihov posljednji Assassin's Creed Valhalla iz 2020. slovi kao prva igra tog serijala koja je prešla milijardu dolara zarade.

Potvrdio je to u četvrtak čelni čovjek Ubisofta Yves Guillemot, a velika prekretnica se dogodila u prosincu prošle godine.

Valhalla se dobro snašao u vikinškom svijetu te se pokazao kao igra dostojna prethodnika - Assassin's Creeda Odysseya, koji je igrače odveo u antičku Grčku i dodatno proširio svoj otvoreni svijet. Iako je Ubisoft srećom usporio s tempom izbacivanja novih AC igara, nije razočarao popuniti tu prazninu razvojem odličnih ekspanzija za Valhallu.

Sljedeća takva ekspanzija, Dawn of Ragnarök, stiže 10.3. ove godine, a bit će najveća ikad koju je serijal vidio te obećava čak 40 sati novog sadržaja.