Obavijesti

Tech

Komentari 16

'Banana' nije zadnja, Nokia bi mogla vratiti cijeli niz legendi

'Banana' nije zadnja, Nokia bi mogla vratiti  cijeli niz legendi
9

HMD Global u Beču je nakon sajma u Barceloni predstavio detaljno svoju novu paletu mobitela, među kojima se izdvaja Nokia 6 u zlatnoj sredini te Nokia 8110 koja najavljuje nove retro telefone

VIDEO

Tek smo na početku stvaranja pametnih telefona. Nokia ima puno legendarnih telefona i sigurno ćemo razmisliti da još koji vratimo na tržište. Nastavit ćemo suradnju s Zeissom na razvoju kamera. Nokia 3310 nam je pomogla da budemo prvi medu običnijim mobitelima, rekao je Florian Seiche, izvršni direktor HMD Globala.

Nakon što su prošli tjedan u Barceloni predstavili pet novih mobitela, HMD Global je u srijedu u Beču novinare pobliže upoznao sa svojim uređajima. 

Prvi telefon kojeg su pokazali bila je legendarna ikona Nokia 8110 poznata kao banana koju je u filmu Matrix koristio Keanu Reeves. Uređaj će raditi na 4G mreži s KaiOS operacijskim sustavom, ali i pristupom najpopularnijm aplikacijama, pa nećemo biti zakinuti. Stiže u tradicionalnoj crnoj i banana žutoj boji, a tu je i obožavana igrica Zmija. U trgovine stiže u svibnju, a preporučena cijena mu je 79 eura. 

Drugi mobitel, Nokia 1 radi na najnovijem Android Oreo sustavu. Ima četverojezgreni procesor na 1,1 GHz s 1 GB RAM-a, prednju i stražnju kameru od 2 i 5 megapiksela, konekciju na 4G, a u njega stanu i dvije SIM kartice. Kapacitet baterije je 2150 mAh, a stiže u dvije boje, crvenoj i plavoj. Svojoj Nokiji 1 možete mijenjati i maskice u četiri boje, azurno plavu, sivu, žutu i rozu. Preporučena cijena maskica je 7,99 $, a uređaja 89 $.

 

Nova Nokia 6 opremljena je Qualcomm Snapdragonom 630 i 60 posto je brža od  nagrađivanog prethodnika. Izrađena je od aluminija, ima ekran od 5,5 inča i bateriju od 3000 mAh koja se do 50 posto jačine napuni za svega 30 minuta. Stražnja Zeiss kamera ima 16 megapiksela, a kamera za selfije ima 8 megapiksela. Zahvaljujući dual-sightu istovremeno se može snimati s obje. Stiže u tri boje (crna koža, bijelo željezo i plavo zlato). Imat će dvije konfiguracije, 3/32 GB bit će dostupna od travnja, te kasnije stiže verzija od 4/64 GB. Preporučena cijena je 279 eura.

Nokia 7 plus s baterijom od 3800 mAh će raditi dva dana uz jedno punjenje. Ima ekran od 6 inča trenutačno popularnog omjera 18:9 u Full HD+ (1080x2160) rezoluciji. Za brzinu se brine Qualcomm Snapdragon 660 uz 4 GB radne memorije. Stražnje dvije Zeiss kamere od 12 i 13 megapiksela zadužene su za stvaranje vrhunskih fotografija i videa, a ništa lošiji neće biti ni vaši selfiji jer prednja kamera ima 16 megapiksela. Moći će se nabaviti u tri boje, crnoj, bijeloj te bakrenoj koja će prva biti dostupna početkom travnja. Preporučena cijena je 399 eura.

Za kraj predstavili su svoj premium proizvod, Nokiju 8 Sirocco uređaj koji je pokriven zakrivljenim staklom koji se spaja s nehrđajućim čelikom. Veličina ekrana je 5,5 inča a ima ultra tanak izgled. Kamere od 12 i 13 megapiksela stvoriti će odlične fotografije i u uvjetima lošijeg svjetla, a odličan mikrofon ulovit će sve od najtišeg šapta do najglasnijeg rock koncerta. Uređaj ima 6 GB RAM-a i 128 GB memorije, a pokreće ga Qualcomm Snapdragon 835.  Također, ovo je prva Nokia koja će se moći puniti bežično. U trgovine stiže početkom travnja , a preporučena cijena je 749 eura. Na sve uređaje naravno treba nadodati cijenu PDV-a i maržu trgovaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu