Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Bez brige i nakon Brexita: Iste cijene roaminga do kraja 2020.

Pravila i cijene za Ujedinjeno Kraljevstvo na snazi su najmanje do 31. prosinca kada završava dogovoreno prijelazno razdoblje i do kad bi se trebala dogovoriti sva pravila u budućim odnosima EU-a i Britanije

Brexit
Foto: Lauren Hurley/Press Association/PIXSELL
1 komentara

Izlaskom Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije, zahvaljujući prijelaznom sporazumu, korisnici usluga elektroničkih komunikacija ne moraju strahovati zbog nepredviđenih troškova u roamingu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za vrijeme boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu korisnici će do daljnjega moći koristiti usluge po jednakim pravilima i ništa se trenutačno ne mijenja, pa tako neće biti ni promjena prilikom pozivanja u Ujedinjeno Kraljevstvo iz Hrvatske. I dalje ostaju na snazi isti uvjeti i cijene korištenja roaminga prema pravilu "U roamingu kao kod kuće" (eng. Roam Like At Home), kao i cijene međunarodnih poziva prema Ujedinjenom Kraljevstvu.

BREXIT KOŠTA 200 MILIJARDI DOLARA Britanci večeras izlaze iz EU: Koje promjene nas čekaju?

Ova pravila će za Ujedinjeno Kraljevstvo biti na snazi najmanje do 31. prosinca 2020. kada završava dogovoreno prijelazno razdoblje, objavili su iz HAKOM-a. Oni će pravovremeno obavijestiti javnost nakon završetka prijelaznog razdoblja o eventualnim izmjenama, a operatori također i svoje korisnike.

Treba znadi da u EU vrijede propisi koji ograničavaju cijene roaminga za EU korisnike kada borave u drugim državama članicama, kao i za međunarodne pozive iz jedne države članice u drugu. Izlaskom Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a, o ovim pravilima će se pokušati postići dogovor do kraja prijelaznog razdoblja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message