Obavijesti

Tech

Komentari 0

Dekorativna rasvjeta za potpuni sjaj vaše kupaonice

Dekorativna rasvjeta za potpuni sjaj vaše kupaonice
5

Prilikom projektiranja rasvjete u kupaonici, na prvom mjestu mora biti sigurnost budući da je to prostor gdje struja i voda dolaze zajedno. Pročitajte korisne savjete.

VIDEO

Kako je kupaonica s vremenom postala wellness zona vašeg doma pisali smo u prethodnim člancima. Odabirom adekvatnih pločica možete vizualno povećati skučeni prostor kupaonice, a ugradnjom tuš kanalica i podžbuknih štednih vodokotlića oslobodit ćete prostor kupaonice od suvišnih elemenata. Kako bi vaša kupaonica zasjala u pravom svjetlu, potrebno je planirati rasvjetu koja će prije svega biti funkcionalna, a prostor učiniti ugodnim za energičan početak dana i umirujuće veče. 

Za početak je dobro znati koji efekti se mogu postići rasvjetom i koje je korake potrebno poduzeti kako biste dobili željene rezultate. Obratili smo se stručnjacima tvrtki Osram i Lighting  kako bi nam dali osnovne smjernice vezane za rasvjetu kupaonica.

Prilikom projektiranja rasvjete u kupaonici, na prvom mjestu mora biti sigurnost budući da je to prostor gdje gdje struja i voda dolaze zajedno. Prilikom odabira svjetiljaka za kupaonicu trebali biste bili sigurni da ima odgovarajuću razinu zaštite. Pripazite da je minimalna udaljenost svjetiljke od kade ili tuša - 60 centimetara.

Za stvaranje ugodne atmosfere ključni čimbenici su pozadinsko osvjetljenje i osvjetljenje ogledala. Ne želite odsjaj s reflektirajućih površina, a ni sjene koje vas ometaju prilikom brijanja ili šminkanja. Najbolju pozadinsku rasvjetu u kupaonici daje stropna svjetiljka s kvalitetnim bijelim opalnim staklom za svjetlo bez odsjaja. Ona predstavlja idealnu rasvjetu za prostor u blizini kade ili tuša. No, samo stropna svjetiljka neće vam biti dovoljna, pa razmislite o dodatnim svjetiljkama uz ogledalo. Moderni nagibni i okretni reflektori mogu pružiti usmjereno svjetlo za osvjetljavanje određenih područja. Svjetiljke pozicionirane lijevo i desno od ogledala sprječavaju dosadne sjene koje padaju na lice. Za široka ogledala u kupaonici je najbolje osigurati dodatnu svjetlost s gornje strane jer ste na taj način osigurali da sjene uopće neće biti. Svjetlo bi trebao prikazati lica što prirodnije i u neutralnim bojama svjetla. Zidna svjetiljka može se koristiti kao jedini izvori svjetlosti u malim kupaonicama i gostinjskim WC-ima za ugodno osvjetljenje bez odsjaja. U takvim slučajevima nema potrebe za stropnim svjetiljkama. Pri planiranju svjetla pozadinskog osvjetljenja uzmite u obzir da tamne površine upijaju svjetlost. Stoga ukoliko imate pločice ili kupaonski namještaj tamnijih boja, planirajte jaču rasvjetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neizravna dekorativna rasvjeta kao što su svjetiljke integrirane u strop u kupaonici će stvoriti osjećaj dobre atmosfere. 

Nedostatna rasvjeta ili krivo pozicionirani izvori svjetla osjećat će se svakodnevno kroz korištenje kupaonice i to od strane svih članova kućanstva. S druge strane, dobru rasvjetu nećete ni osjetiti. Kako bi vaša kupaonica vama i vašim gostima ostala u dobrom svjetlu, za savjet se obratite projektantima rasvjete tvrtke Lighting i stručnjacima tvrtke Osram.  

Više informacija možete pronaći na www.osram.hr i www.leditbe.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle