Obavijesti

Tech

Komentari 2

Elements of AI: Više od 10.000 upisanih polaznika u 10 dana

Elements of AI: Više od 10.000 upisanih polaznika u 10 dana
2

U samo 10 dana od predstavljanja, besplatnu online edukaciju “Elements of AI” upisalo je više od 10 tisuća polaznika iz cijele Hrvatske. Svi oni odlučili su naučiti više o osnovama umjetne inteligencije i njenoj primjeni

VIDEO

Svjetski mediji i stručnjaci svrstali su “Elements of AI” ispred sličnih edukacija prestižnih svjetskih sveučilišta kao što su Harvard, Stanford i MIT. Za završavanje tečaja nije potrebno nikakvo predznanje o umjetnoj inteligenciji, potpuno je besplatan, a Hrvati su prvi u regiji kojima je Elements of AI na raspolaganju. Nositelj projekta je udruga CroAI, a svoju su podršku dale brojne domaće kompanije, kao i Mate Rimac, Damir Sabol, Hajdi Ćenan, Mislav Malenica i brojni tech i gospodarski lideri. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Uz HT i Zabu, Infobip pozvao zaposlenike i građane na uključenje i završetak tečaja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nedugo nakon predstavljanja, projekt su prepoznale i brojne hrvatske kompanije, koje motiviraju svoje zaposlenike da završe edukaciju. Kompanije predvode Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka, a projektu se pridružio i Infobip, jedan od članova CroAI udruge. Vodnjanska IT tvrtka ponudila je edukaciju zaposlenicima koji nisu direktno uključeni u AI projekte, a pozvala je i sve građane na uključenje i završetak tečaja.

- Infobip aktivno sudjeluje na polju razvoja umjetne inteligencije, a neki od naših softverskih proizvoda zasnivaju se upravo na tome. AI je tehnološki smjer koji kao kompanija snažno podržavamo te koji može biti okosnica budućeg razvoja zemlje. Pozdravljamo ovaj projekt, jer važno je da se svi čim prije upoznamo s tehnologijom koja će znatno unaprijediti i olakšati naše živote, sada i u budućnosti - poručio je Izabel Jelenić, tehnički direktor Infobipa.

Kineska sonda skupila uzorke s Mjeseca i vraća se na Zemlju
Kineska sonda skupila uzorke s Mjeseca i vraća se na Zemlju

Interesa za tečaj u Hrvatskom telekomu ne manjka, iz HT grupe je zabilježeno gotovo 500 prijavljenih, što je preko 10 posto ukupnog broja zaposlenika, čime je značajno nadmašen prvotni cilj od 3 posto zaposlenika uključenih u AI edukaciju. Među polaznicima koji su prvi završili tečaj i dobili potvrdu o uspješno savladanim osnovama umjetne inteligencije je i Petar Belavić, SCRUM master iz Hrvatskog telekoma, koji ističe: „Edukacija je odlična – od jasnih tekstova, preko zanimljivih i poučnih pitanja, do samog koncepta edukacije. Sad kad konačno imamo i komercijalni 5G pa će UI napredovati brže no ikada, svatko bi trebao biti upoznat barem s osnovama UI koje su u Elements of AI super razrađene, a kako bi se UI demistificirao i da bi se ljudima pokazalo kako u tome nema negativnih strana koje smo navikli gledati u SF filmovima“.

Umjetna inteligencija nije bauk: 'Ovaj tečaj svatko treba proći, uči nas da shvatimo novi svijet'
Umjetna inteligencija nije bauk: 'Ovaj tečaj svatko treba proći, uči nas da shvatimo novi svijet'

Iz brojnih kompanija ističu da će završena edukacija dati prednost zaposlenicima pri novim zapošljavanjima.

Studentima 2 ECTS boda 

Među polaznicima su i brojni studenti kojima je Sveučilište u Zagrebu za završenu edukaciju omogućilo da ostvare 2 dodatna ECTS boda.  Elements of AI sastoji se od šest poglavlja i 25 vježbi za koje je u prosjeku potrebno izdvojiti 25 sati, a od polaznika ne zahtijeva predznanje u području matematike i programiranja. Upravo je zbog toga razumljiv i namijenjen svima, od školaraca do odraslih. Polaznici će završavanjem tečaja bolje razumjeti osnovne pojmove, razviti kritičko razmišljanje o AI novitetima, razumjeti gdje se i na koji način umjetna inteligencija danas koristi, ali i moći objasniti kako AI omogućuje funkcioniranje velikog broja uređaja i servisa. 

Pomoću novog teleskopa uspjeli mapirati čak milijun galaksija
Pomoću novog teleskopa uspjeli mapirati  čak milijun galaksija

Tečaj je namijenjen svima, sve što je potrebno su malo vremena i dobra volja. Za više detalja i prijavu na tečaj Elements of AI posjetite službenu web stranicu - www.elementsofai.com/hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica